Ζωγραφιές φτιαγμένες από ανθρώπινο αίμα και ούρα.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο Vinicius Quesada είναι ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης δρόμου από τη Βραζιλία που του αρέσει να δημιουργεί μ έναν περίεργο τρόπο τα έργα σου. Η σειρά των έργων με τίτλο Blood Piss Blues δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας ακριβώς αυτό που λέει και η φράση – από αίμα και ούρα. Ο καλλιτέχνης της Βραζιλίας κάνει απίστευτα λεπτομερείς ψυχεδελικούς πίνακες. Γκέισες, πιθήκους που καπνίζουν και άλλες αποκαλυπτικές εικόνες.

Σε συνέντευξή του ο ίδιος εξηγεί:

Ξεκίνησα ερευνώντας πολλές φωτογραφίες, ώστε να μπορώ να φτιάξω το πρώτο κολάζ. Στη συνέχεια, τύπωσα την εικόνα σε χαρτί, με τα τρία βασικά χρώματα του Blood Piss Blues , το οποίο είναι το κόκκινο, τα πράσινο / κίτρινο και σκούρο μπλε, ως αναφορά στο σύστημα χρωμάτων RGB.

Σε κάθε ένα από αυτά τα χρώματα, πρόσθεσα μια συγκεκριμένη ποσότητα αίματος, ανάλογα με τον τόνο. Το Πράσινο / κίτρινο χρειάζεται λιγότερο αίμα και περισσότερο ούρα. Το κόκκινο χρειάζεται πολύ περισσότερο αίμα. Σ αυτό υπάρχει μεγάλη δυσκολία, επειδή μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο το δικό μου. Εναποθέτω 450 ml κάθε δύο μήνες. Το αίμα λαμβάνεται στο νοσοκομείο, με τη βοήθεια των επαγγελματιών. Ποτέ δεν σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω αίμα από άλλον και ποτέ δεν έχω προκαλέσει βλάβη σε άλλο ζωντανό πλάσμα. Δεν είναι κάτι σατανικό ή διαβολικό. (Είμαι πραγματικά άθεος).

Κάνω ένα διάλειμμα από το Μάρτιο, εξοικονομώντας λίγο αίμα. Οι άνθρωποι συχνά θέλουν να μου προσφέρουν το αίμα τους, αλλά εγώ τους συμβουλεύω να το δωρίσουν σε τράπεζες αίματος, οι οποίες το χρειάζονται πολύ περισσότερο από την τέχνη.

vinicius-quesada-2

vinicius-quesada-1

vinicius-quesada-3

vinicius-quesada-4

vinicius-quesada-5

vinicius-quesada-6

vinicius-quesada-7

vinicius-quesada-8

vinicius-quesada-9

vinicius-quesada-10

vinicius-quesada-11

vinicius-quesada-12

Previous Article

4 Ομιλίες Αποδοχής του Οscar « αφιερωμένες » σε Άτομα της LGBT Κοινότητας.

Next Article

Η Ασυνήθιστη Τέχνη του Νευροεπιστήμονα που « έγινε » Φωτογράφος.

Διαβάστε επίσης: