Αυτές οι βραβευμένες φωτογραφίες αποτυπώνουν την εκπληκτική ομορφιά της επιστήμης και της φύσης

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Οι νικητές του ετήσιου διαγωνισμού φωτογραφίας Cool Science Image contest, του πανεπιστημίου Wisconsin-Madison, ρίχνουν τον προβολέα σε μερικά από τα πιο εκπληκτικά φυσικά φαινόμενα που διαφεύγουν τις προσοχής μας σε καθημερινή βάση. Ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός σε φοιτητές και μέλη του προσωπικού, και οι νικητές περιλαμβάνουν δέκα φωτογραφίες και δύο βίντεο, που καλύπτουν όλο το φάσμα επιστημονικών ιδεών, από μικροβιολογία μέχρι αστρονομία.

Διαλεγμένες για την επιστημονική τους αξία και την αισθητική ομορφιά, οι νικητήριες συμμετοχές τραβήχτηκαν από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και από μέλη του προσωπικού. Επαινώντας την ποιότητα των νικητήριων φωτογραφιών, ο Kevin Eliceiri, μέλος της κριτικής επιτροπής, είπε ότι “εκπροσωπούν όχι μόνο την εξαιρετική έρευνα του πανεπιστημίου UW-Madison αλλά μας υπενθυμίζουν την μεγάλη επιστημονική δημιουργικότητα και το καλλιτεχνικό μάτι που έχουν οι περισσότεροι από τους επιστήμονες μας.”

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές τις συμμετοχές. Μπορείτε να δείτε όλους τους νικητές εδώ.

 

αντισωματα

Ο μεταδιδακτορικός φοιτητής Weihua Lee δημιούργησε αυτή την εικόνα χρησιμοποιώντας μια τεχνική που λέγεται immunostaining για να μαρκάρει τα αντισώματα και τις πρωτεΐνες που αποτελούν μέρος μιας ανοσοποιητικής αντίδρασης του ανθρώπινου ιστού.

 

Χωρίς ψυλλος

Το μέλος του τμήματος βοτανολογίας Sarah Swanson τράβηξε αυτή την εικόνα του στόματος ενός ψύλλου μέσα από ενα ηλεκτρονιακό μικροσκόπιο σάρωσης, και ήταν ανάμεσα στους νικητές.

 

ηλιοστασιο

Χρησιμοποιώντας τίποτα παραπάνω από μια μικροσκοπική κάμερα, ο προπτυχιακός φοιτητής φυσικής και αστρονομίας Garrett Frankson εντόπισε τις μετατοπίσεις του ήλιου στον ουρανό από το ένα ηλιοστάσιο στο άλλο.

 

selini

Τραβηγμένη τον Σεπτέμβρη του 2015 , η φωτογραφία του προπτυχιακού φοιτητή Ethan Heyrman δείχνει το εκπληκτικό αποτέλεσμα ενός τυχαίου “ματωμένου φεγγαριού”. Το φεγγάρι φαίνεται να έχει το χρώμα του αίματος επειδή το φως που πέφτει πάνω του  έχει διαθλαστεί μέσα από την σκιά της Γης, και έχει υποστεί μετατόπιση προς τα μεγαλύτερα μήκη κύματος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

 

Photo credit: This micrograph of the vasculature of the brain of a zebrafish larva was captured by Michael Taylor, assistant professor at the university’s School of Pharmacy. Michael Taylor

 

Previous Article

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος σχεδιάζει να χτίσει ένα σεληνιακό χωριό στα επόμενα 20 χρόνια

Next Article

Το “Big Freeze”, ως το πιθανότερο σενάριο για το τέλος του Σύμπαντος

Διαβάστε επίσης: