Η βίβλος του διαβόλου

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Το Codex Gigas είναι το μεγαλύτερο υπάρχον μεσαιωνικό χειρόγραφο στον κόσμο, ζυγίζει περίπου 75 κιλά και αποτελείται από 310 σελίδες ( αρχικά υπήρχαν 320 σελίδες, κάποιες από τις οποίες αφαιρέθηκαν γιατί περιείχαν κρυφούς μοναστικούς κανόνες ) .
 
 
Είναι επίσης γνωστό ως η Βίβλος του διαβόλου λόγω μια μεγάλης εικόνας του διαβόλου στο εσωτερικό του αλλά και του μύθου γύρω από τη δημιουργία του.
Υπολογίζεται ότι δημιουργήθηκε στις αρχές του 13ου αιώνα στο μοναστήρι των Βενεδικτίνων στη Βοημία ( σημερινή Τσεχία). Περιέχει πολλά ιστορικά έγγραφα, όλα γραμμένα στα λατινικά.
Κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου το 1648, το σύνολο της συλλογής κλάπηκε από το Σουηδικό στρατό, και σήμερα σώζεται στην εθνική βιβλιοθήκη της Σουηδίας στη Στοκχόλμη.
 
 
Ο Θρύλος Σύμφωνα με μια εκδοχή ενός μύθου που έχει ήδη καταγραφεί στο Μεσαίωνα, ο γραφέας ήταν ένας μοναχός ο οποίος έσπασε τους μοναστικούς όρκους του και καταδικάστηκε να θαφτεί ζωντανός.
 
Για να αντέξει αυτή την σκληρή ποινή υποσχέθηκε να δημιουργήσει σε μία μόνο νύχτα ένα βιβλίο για να δοξάσει το μοναστήρι για πάντα, συμπεριλαμβανομένης όλης της ανθρώπινης γνώσης. Κοντά στα μεσάνυχτα ήταν σίγουρος ότι δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει αυτήν την υποχρέωση, κι έτσι έκανε μια ειδική προσευχή, που δεν απευθύνθηκε στο Θεό αλλά στον Εκπεσόντα άγγελο Σαμαέλ, ζητώντας του να τον βοηθήσει να ολοκληρώσει το βιβλίο σε αντάλλαγμα την ψυχή του.
 
Ο διάβολος ολοκλήρωσε το χειρόγραφο και ο μοναχός πρόσθεσε την εικόνα του διαβόλου από ευγνωμοσύνη για τη βοήθειά του. Στις δοκιμές για να αναδημιουργήσει το έργο του, εκτιμάται ότι η αναπαραγωγή μόνο της καλλιγραφίας, χωρίς τις απεικονίσεις ή τους καλλωπισμούς, θα είχε διαρκέσει 5 χρόνια συνεχούς γραψίματος.
 

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον mini ντοκιμαντέρ για την Βίβλο του Διαβόλου

 
  Next Article

Earthlings: Ένα Ντοκιμαντέρ για τα ζώα και τον άνθρωπο!

Διαβάστε επίσης: