Δείτε το βύθισμα του Τιτανικού, σε πραγματικό χρόνο

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ένα παράξενο ήσυχο βίντεο αναδημιουργεί το ναυάγιο του Τιτανικού σε πραγματικό χρόνο.

Το βίντεο δείχνει από τη στιγμή της πρόσκρουσης με το παγόβουνο μέχρι και τη βύθιση του που διήρκησε 2 ώρες και 40 λεπτά.

Το νέο βίντεο κυκλοφόρησε από την Titanic Honor & Glory, μια οργάνωση που χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα για να δημιουργήσει ένα καθηλωτικό βίντεο παιχνίδι για το καταδικασμένο αυτό πλοίο.

Το video ανοίγει με την πλεύση του Τιτανικού στα ήρεμα νερά του Βόρειου Ατλαντικού τονίζοντας μας, τα αμέτρητα αστέρια του ουρανού και τη γαλήνη της φύσης.

Στη συνέχεια, προσομοιάζεται η στιγμή στις 23:39, όταν άνθρωποι από το πλήρωμα εντοπίζουν το παγόβουνο που τελικά βύθισε τον Τιτανικό. Ακολουθεί ο ήχος από τους συναγερμούς, και το πλήρωμα προσπαθεί να σταματήσει τις μηχανές.

“Σταματήστε τα πάντα” διατάζει ο καπετάνιος. Όπως δείχνει η ιστορία, οι εντολές ήρθε πολύ αργά.

Το πλοίο χτύπησε το παγόβουνο στις 11:40 μ.μ., και αν και το πλήρωμα σφράγισε τις υδατοστεγείς θύρες, στις 23:49, πάνω από 1 εκατομμύριο γαλόνια (3,7 εκατομμύρια λίτρα) θαλασσινού νερού είχαν μπει στο πλοίο. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ωρών, το βίντεο δείχνει τις μηχανές που ησυχάζουν, και το πλοίο βυθίζεται κάτω από τα νερά του Ατλαντικού.

Οι σκηνές “υπογραμμίζουν” επίσης τη σειρά των αναπάντητων επικοινωνιών, τις αποτυχίες των μηχανικών, τις ανεπαρκείς διαδικασίες ασφάλειας και διάσωσης που οδήγησαν στην τραγωδία. Τελικά, το πλοίο βυθίστηκε με περισσότερα από 1.000 άτομα να είναι στο πλοίο. Είχαν περάσει ήδη δύο ώρες όταν έφτασε το RMS Carpathia προκειμένου να παραλάβει τους 700 επιζώντες.

Το RMS Τιτανικός απέπλευσε για το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας για τη Νέα Υόρκη στις 10 Απριλίου 1912. Τη περίοδο της κατασκευής του, το 270μετρα μεγαθήριο ήταν το μεγαλύτερο κινούμενο αντικείμενο στον κόσμο , σύμφωνα με τωρινά δεδομένα. Πολλοί θεώρησαν το πλοίο «αβύθιστο», με τον Philip Franklin, αντιπρόεδρο της ναυτιλιακής εταιρείας White Star να λέει: “Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος o Τιτανικός να βυθιστεί. Το σκάφος είναι αβύθιστο.”

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Τιτανικός μετέφερε ορισμένους από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του John Jacob Astor IV, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, καθώς επίσης και πλήθη φτωχότερων Ευρωπαίων που ήθελαν να μεταναστεύσουν. Συνολικά, επέβαιναν 2224 άτομα.

Η καταστροφή, στοίχισε τελικά περίπου σε 1500 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους και ώθησαν τις κυβερνήσεις για μια σειρά αλλαγών ασφαλείας. Μετά την καταστροφή, τα πλοία ήταν υποχρεωμένα να μεταφέρουν πολλές περισσότερες σωσίβιες λέμβους (ο Τιτανικός είχε μόνο για το ήμισυ των επιβατών του). Το πιο κοντινό πλοίο έχασε την κλήση κινδύνου από τον Τιτανικό, επειδή ο χειριστής του κοιμόταν. Πλέον, τώρα απαιτείται να έχουν 24/7 χειριστές στους δέκτες.

Previous Article

Οι δέκα μεγαλύτερες ληστείες στην ιστορία (Πρώτο Μέρος)

Next Article

Μουσική Χωροχρονομηχανή Μας Ταξιδεύει Μουσικά στις 5 Ηπείρους.

Διαβάστε επίσης: