Το υποβρύχιο U-118, ξεβράστηκε στην πόλη Hastings της Αγγλίας το 1919

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Οι άνθρωποι της πόλης Hastings ξύπνησαν ένα πρωί και είδαν ένα από τα U-boats του Κάιζερ στην παραλία τους. Χιλιάδες επισκέπτες έσπευσαν στις παραλίες για να δουν το υποβρύχιο. Το Ναυαρχείο έβαλε αμοιβή στους ανθρώπους που ήθελαν να ανέβουν στο κατάστρωμα. Δύο μέλη της ακτοφυλακής ήταν εκεί για να δείχνουν το εσωτερικό του υποβρυχίου. Οι επισκέψεις σταμάτησαν, όταν οι δύο άνδρες αρρώστησαν σοβαρά, και πέθαναν λίγο μετά. Ήταν ένα μυστήριο τι σκότωσε τους άντρες εκείνη την εποχή. Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι το αέριο χλώριο που είχε διαφύγει από μπαταρίες του, είχε προκαλέσει σοβαρά αποστήματα στους πνεύμονες και στον εγκέφαλο των άτυχων ανδρών.

Το SM U-118 ναυπηγήθηκε στις 8 Μαΐου του 1918, μετά την κατασκευή στο ναυπηγείο AG Vulcan Stettin στο Αμβούργο. Μετά από περίπου τέσσερις μήνες, στις 16 Σεπτεμβρίου του 1918,  το SM U-118 χτύπησε ένα άλλο πλοίο.

Με το τέλος των εχθροπραξιών στις 11 Νοεμβρίου 1918 τα U-118 επρόκειτο να μεταφερθούν στη Γαλλία, όπου θα διαλυόντουσαν για παλιοσίδερα. Ωστόσο, τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Απριλίου του 1919, ενώ το υποβρύχιο ρυμουλκείται μέσω της Μάγχης, το σύρμα που το έσυρε έσπασε εξαιτίας μια καταιγίδας. Το πλοίο προσάραξε στην παραλία στις 12:45 π.μ., ακριβώς μπροστά από το Queens Hotel.

Αρχικά υπήρξαν προσπάθειες για να εκτοπίσουν το σκάφος. Τρία ρυμουλκά προσπάθησαν να σύρουν εκ νέου το υποβρύχιο και ένα γαλλικό αντιτορπιλικό προσπάθησε να σπάσει το πλοίο χρησιμοποιώντας κανόνια του. Αυτές οι προσπάθειες όμως ήταν ανεπιτυχείς. Τελικά, μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 1919,  αφαιρούνται και πωλούνται για παλιοσίδερα τα υλικά του.

Thousands of people flocked to the seafront to catch a glimpse of the boat.

Its length: 81.5 meters!

Under the command of Herbert Strohwasser, U-118 managed to sink two ships while on its one and only patrol before being surrendered on February 1919.

The total sum collected from the fees was almost £300 which was used in an event to welcome the town's troops returning from the war.

Previous Article

Ο Stephen Hawking Σε Πτήση Μηδενικής Βαρύτητας.

Next Article

“Η πιο όμορφη αυτοκτονία”

Διαβάστε επίσης: