Θρυλικές Σκηνές Ταινιών Που Ήταν Εκτός Σεναρίου Και Έγραψαν Ιστορία.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

The Dark Night (2008) –  « Slow Clapping »

6. The Dark Night (2008) -

 

Ο Heath Ledger πραγματοποίησε το ρόλο της καριέρας του ως Τζόκερ στο «The Dark Knight». Στη σκηνή της φυλακής, καθώς οι ανώτεροι υπάλληλοι στο δωμάτιο συγχαίρουν το νέο Επίτροπο , ο Τζόκερ αρχίζει να επιβραδύνει το χειροκρότημα, διατηρώντας  την αυτάρεσκη και ανατριχιαστική έκφραση του προσώπου του αναλλοίωτη. Το χειροκρότημα ήταν ένας αυτοσχεδιασμός της στιγμής του πρωταγωνιστή, που σφράγισε μια σκοτεινά λαμπρή ερμηνεία.

The Shining (1980) – « Here’s Johnny »

2. The Shining (1980)

 

Η Wendy Torrance ( Shelley Duval ) και o γιος της Danny ( Danny Lloyd ) κρύβονται από τον διαταραγμένο σύζυγο και πατέρα Jack Torrance ( Jack Nicholson ), ο οποίος όταν φτάνει στο δωμάτιο αναφωνεί το περίφημο πλέον « Here’s Johnny! ».  Η φράση ήταν ένα δημοφιλές σλόγκαν από την εκπομπή « The Tonight Show With Johnny Carson »  και ο Nicholson, σκέφτηκε ότι ήταν μια προσθήκη που ταίριαζε συναρπαστικά με τη σκηνή. Είχε δίκιο.

 

Taxi Driver (1976) –  « You talkin’ to me ? »

4. Taxi Driver (1976)

 

Το σενάριο του Paul Schrad έγραφε απλά « ο Travis συνομιλεί με τον εαυτό του στον καθρέφτη ». Όλα όσα είπε ο De Niro στη σκηνή αυτή  ήταν ένας επί τόπου αυτοσχεδιασμός, συμπεριλαμβανομένου του « You talking to me? » , μια από τις κλασσικότερες ατάκες στην ιστορία του σινεμά.

 

The Silence of The Lambs (1991) –  « The Hisss »

1. The Silence of The Lambs (1991)  

 

Ο ψυχοπαθής Δρ Χάνιμπαλ Λέκτερ ολοκληρώνει την αφήγηση μιας ιστορίας κανιβαλισμού στην πράκτορα του FBI Clarice Starling (Jodie Foster), κάνοντας ένα αλλόκοτο σφύριγμα, και φέρνοντας την τρομακτική σκηνή σε ένα αποκρουστικό επίπεδο. Ο διάσημος συριστικός ήχος ήταν στην  πραγματικότητα κάτι που ο Hopkins έκανε ως αστείο κατά τα γυρίσματα για να τρομάζει την Foster, και ο σκηνοθέτης Jonathan Demme αποφάσισε να το κρατήσει. Τελικά, ο Hopkins εμφανίζεται για λιγότερο από 25 λεπτά στην ταινία, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να του χαρίσει το Όσκαρ και  να μας προσφέρει μια από τις πιο ανατριχιαστικές στιγμές ταινιών τρόμου.

 

The Godfather (1972) –  « The Cat »

15. The Godfather (1972)

 

Ο Vito Corleone (Marlon Brando) κάθεται στο γραφείο του χαϊδεύοντας τρυφερά μια  γάτα που κρατά στην αγκαλιά του, την ώρα που ακούει μια έκκληση για βοήθεια. Η γάτα δεν ήταν ποτέ μέρος των αρχικών σχεδίων. Κάποιες αναφορές λένε ότι ο Coppola έβαλε το αιλουροειδές στην αγκαλιά του Μπράντο, λίγο πριν ξεκινήσει το γύρισμα της σκηνής.  Άλλες αναφορές λένε ότι ο Μπράντο βρήκε την γάτα να περιτριγυρίζει στο χώρο των γυρισμάτων και αποφάσισε να την ενσωματώσει στη σκηνή.

 

 

[ Image Credits : thegoodfilms, ksltumblrfunnyjunkgiphy ]

 

 

Previous Article

Κρυμμένες εικόνες σε γνωστούς πίνακες ζωγραφικής (μέρος 1ο)

Next Article

« Disorder » , Ένα Φωτογραφικό Ντοκιμαντέρ Για Την Ψυχική Ασθένεια Στην Ινδονησία.

Διαβάστε επίσης: