ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η σελίδα freethinking.gr δημιουργήθηκε στα τέλη του 2015, με σκοπό την ελεύθερη, σωστή και επιμορφωτική ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη, την τέχνη, τη φιλοσοφία, την φύση κλπ.

Η ιδέα για την κατασκευή, υπήρχε πολλά χρόνια πριν και συνεχώς έπαιρνε παράταση για λόγους κυρίως, έλλειψης χρόνου αφού τα άρθρα μας, διαλέγονται και δομούνται πολύ προσεκτικά για να αποφευχθεί στο μέγιστο, μία πληροφορία αναξιόπιστη.

Η κεντρική φράση, που μας κίνησε το ενδιαφέρον ήταν το “Σκέφτομαι άρα υπάρχω” που διατύπωσε ο Ρενιέ Ντεκάρτ ή Καρτέσιος (1596-1650). Σύμφωνα με αυτή, οτιδήποτε μπορεί να αμφισβητηθεί, εκτός από την σκέψη, συναρτήσει με την ύπαρξη μας, αφού η σκέψη επιβεβαιώνει και “το υπάρχω”

Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε απόλυτοι, λατρεύουμε τις διαφορετικές απόψεις και σεβόμαστε την κάθε γνώμη. Μας έχουν απασχολήσει, και μας απασχολούν ζητήματα φιλοσοφικά όπως ο υπαρξισμός, η ανώτατη ηθική, η ελευθερία του λόγου, ο θάνατος και η ζωή. Θεωρούμε ότι μέσω της τέχνης, της επιστήμης και της φιλοσοφίας, πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην αλήθεια. Μια αλήθεια που δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα τη δούμε, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει, θα έχουμε γίνει καλύτεροι τόσο γνωστικά, όσο και ηθικά.

Στόχος μας, είναι να μας γνωρίσει όλο και περισσότερος κόσμος, να μας διαβάσει, να προβληματιστεί μαζί μας. Έχουμε αφιερώσει εξαιρετικά πολλές ώρες σε αυτό που κάνουμε και ίσως αυτό θα ήταν η καλύτερη ανταπόδοση…Θέλουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα, όπως συνεντεύξεις, άρθρα, video, animation κλπ. Θα το διεκδικήσουμε στο μέγιστο που μας επιτρέπεται.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του freethinking.gr