Σπάνιες και συναρπαστικές φωτογραφίες του Νίκολα Τέσλα, 1890s-1940s

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο Νίκολα Τέσλα ήταν Σέρβος εφευρέτης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μηχανολόγος μηχανικός και μελλοντολόγος, γνωστός για τη συμβολή του στο σχεδιασμό του σύγχρονου συστήματος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με εναλλασσόμενο ρεύμα.

Εκπαιδεύτηκε ως μηχανικός, παρακολουθώντας το Τεχνικό Πανεπιστήμιο στο Γκρατς της Αυστρίας και το Πανεπιστήμιο της Πράγας.

Στο Γκρατς είδε για πρώτη φορά το δυναμό Gramme, το οποίο λειτουργούσε ως γεννήτρια και, όταν αντιστράφηκε, έγινε ηλεκτροκινητήρας, και συνέλαβε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσει το εναλλασσόμενο ρεύμα προς όφελος.

Αργότερα, στη Βουδαπέστη, οραματίστηκε την αρχή του περιστρεφόμενου μαγνητικού πεδίου και ανέπτυξε σχέδια για έναν επαγωγικό κινητήρα που θα γινόταν το πρώτο του βήμα προς την επιτυχή χρήση του εναλλασσόμενου ρεύματος.

Nikola Tesla, with Roger Boskovich’s book, “Theoria Philosophiae Naturalis,” in front of the spiral coil of his high-frequency transformer at East Houston St. 46, New York.
Ο Νίκολα Τέσλα, με το βιβλίο του Ρότζερ Μπόσκοβιτς, «Theoria Philosophiae Naturalis», μπροστά από το σπειροειδές πηνίο του μετασχηματιστή υψηλής συχνότητας, στην οδό East Houston, 46 της Νέας Υόρκης.

 

Το 1882 ο Τέσλα πήγε να εργαστεί στο Παρίσι για την Continental Edison Company και, ενώ βρισκόταν στο Στρασβούργο το 1883, κατασκεύασε, μετά τις ώρες εργασίας, τον πρώτο του κινητήρα επαγωγής.

Ο Τέσλα ταξίδεψε για την Αμερική το 1884, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη με τέσσερα σεντς στην τσέπη, μερικά δικά του ποιήματα και υπολογισμούς για μια ιπτάμενη μηχανή.

Πρώτα βρήκε δουλειά με τον Τόμας Έντισον, αλλά οι δύο εφευρέτες ήταν πολύ διαφορετικοί ως προς το υπόβαθρο και τις μεθόδους, και ο χωρισμός τους ήταν αναπόφευκτος.

Τον Μάιο του 1888, ο George Westinghouse, επικεφαλής της Westinghouse Electric Company στο Πίτσμπουργκ, αγόρασε τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για το πολυφασικό σύστημα δυναμό, μετασχηματιστών και κινητήρων εναλλασσόμενου ρεύματος του Tesla.

Η συναλλαγή προκάλεσε μια τιτάνια μάχη εξουσίας μεταξύ των συστημάτων συνεχούς ρεύματος του Edison και της προσέγγισης εναλλασσόμενου ρεύματος Tesla-Westinghouse, η οποία τελικά κέρδισε.

Ο Τέσλα επιδεικνύει την «ασύρματη» μετάδοση ισχύος στο εργαστήριό του στην οδό Χιούστον τον Μάρτιο του 1899.
  Next Article

Το νεφέλωμα του Αλτήρα

Διαβάστε επίσης: