Σκαθάρια χρησιμοποιούνται για τεχνητή αποσύνθεση.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Μπορεί να περνάμε τις μέρες μας προσπαθώντας να αγνοήσουμε σκέψεις σχετικά με το θάνατο μας και τη μεταβατική σαρκική μας ύπαρξη, όμως η επιστήμη που μελετά το θάνατο, είναι αχώριστη με την επιστήμη που μελετά τη ζωή (και εξ’ ίσου ενδιαφέρουσα). Σε αυτό το επεισόδιο του καναλιού Deep Look, ρίχνουμε μια ματιά σε σαρκοφάγα σκαθάρια, στην διαδικασία της αποσύνθεσης και στην τέχνη του να διατηρείς νεκρά ζώα.

Το βίντεο ρίχνει μια εσωτερική μάτια στη “βιβλιοθήκη της ζωής” στο μουσείο της ζωολογίας των σπονδυλωτών του πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια. Σε μια προσπάθεια να καταλογοποιήσει, να καταλάβει και να διατηρήσει τον παγκόσμιο πληθυσμό σπονδυλωτών, το μουσείο συλλέγει ταριχευμένα ζώα και σκελετούς. Αφαιρούν το δέρμα από τα νεκρά ζώα και μετά χρησιμοποιούν σαρκοφάγα σκαθάρια για να επιταχύνουν τη διαδικασία της αποσύνθεσης. Τα συγκεκριμένα σκαθάρια είναι γνωστά για την ικανότητα τους να αφαιρούν όλο το δέρμα από ένα κουφάρι ζώου μέσα σε μερικές μέρες, όμως ταυτόχρονα απολαμβάνουν να τρώνε βιβλία, χαλιά άλλα και ξύλινες σανίδες πατώματος.

Σαν μια παράξενη και περίεργη “οικογενειακή επιχείρηση”, τα σκαθάρια που χρησιμοποιούνται σήμερα στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι απόγονοι της αρχικής αποικίας που πρώτο χρησιμοποιήθηκε από το μουσείο το 1924.

Ακολουθεί το παρακάτω video που δείχνει τον τρόπο και τη διαδικασία που χρησιμοποιούν τα σκαθάρια.

 

Previous Article

Πουλιά βγάζουν νοκ άουτ φίδι στην Πρετόρια

Next Article

Πως βλέπουν οι σκύλοι συγκριτικά με το ανθρώπινο είδος.

Διαβάστε επίσης: