Συσκευάζοντας ανθρώπινα κρανία το 1948

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Υπάλληλοι από το Μουσείο Hunterian του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών του Λονδίνου, συσκευάζουν 3000 ανθρώπινα κρανία, που ήταν αποθηκευμένα σε υπόγειο, στην πλατεία Lincoln’s Inn Fields στο Λονδίνο. Τα οστά θα μεταφέρονταν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Τα λείψανα ανήκουν σε Κινέζους πειρατές, Εσκιμόους και Μαορί. Κάθε κρανίο έχει και ένα σειριακό αριθμό, χαραγμένο στο μέτωπο.

Πολλά ιδρύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέτουν μια ποικιλία πολιτιστικών στοιχείων και ανθρώπινων λειψάνων απ όλο τον κόσμο. Οι τεράστιες συλλογές προέρχονται από χρόνια εξερευνήσεων καθώς και από τον αποικισμό της Βρετανικής αυτοκρατορίας. Η συλλογή πολιτιστικών στοιχείων και ανθρώπινων λειψάνων από άλλες χώρες έχει επιβεβαιωθεί ότι γίνεται ήδη από τον δέκατο πέμπτο αιώνα. Πολλά από αυτά, χρησιμοποιήθηκαν για να μελετηθούν οι διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπινους πληθυσμούς, καθώς και η προέλευση του ανθρώπινου είδους.

Μερικά λείψανα αποκτήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεση του γηγενούς πληθυσμού την εποχή της αποικιοκρατίας, όπου δεν υπήρχε ισορροπία δυνάμεων.

Από τη δεκαετία του 1990 πολλές δυτικές χώρες έχουν εφαρμόσει νόμους για να επιστραφούν τα οστά στις πρώην αποικίες ή τους κατακτημένους λαούς. Νέα νομοθεσία περιλαμβάνει το 1990 Native American Graves Προστασία και Πράξη Επαναπατρισμός στις ΗΠΑ, και το νόμο για τα Ανθρώπινα ιστοί του 2004 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Unpacking_human_skulls_1948

Previous Article

Ο στόλος των Βρετανικών Concorde, το 1986

Next Article

Ανθρακωρύχος κατά τη διάρκεια ακτινοσκόπησης για κλεμμένα διαμάντια, το 1954

Διαβάστε επίσης: