Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το Άουσβιτς ήταν ένα δίκτυο στρατοπέδων συγκέντρωσης που κατασκευάστηκαν και λειτούργησαν στην κατεχόμενη Πολωνία από τη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.  Το Άουσβιτς Ι και σε κοντινή απόσταση το Άουσβιτς ΙΙ-Μπίρκεναου ήταν τα στρατόπεδα εξόντωσης, όπου υπολογίζεται ότι 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι από όλη την Ευρώπη, αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι, αιχμάλωτοι πολέμου, ομοφυλόφιλοι, και Ρομά-σκοτώθηκαν στους θαλάμους αερίων είτε με συστηματική ασιτία, αναγκάστηκες εργασίες, ασθένειες, ή σε ιατρικά πειράματα. Περίπου 200.000 τρόφιμοι στρατοπέδων κράτησης επέζησαν από την δοκιμασία.

Ακόμα και σήμερα, η αίσθηση όσων έχουν επισκεφτεί τα στρατόπεδα είναι σοκαριστική, καθώς οι χώροι συγκέντρωσης, τα προσωπικά αντικείμενα των τροφίμων παραμένουν εκεί. Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων απελευθέρωσης πολλοί διάσημοι φωτογράφοι, αποθανάτισαν στιγμές και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

10

Μια σιδηροδρομική γραμμή οδηγεί στην περίφημη «Πύλη Θανάτου» στο στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς ΙΙ Μπίρκεναου, φωτογραφήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 2014 στο Oswiecim, Πολωνία.

 

9

Η περίφημη γερμανική επιγραφή που αναφέρει: «Η εργασία που θα σας δώσει την ελευθερία» στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς Ι στις 15 Νοεμβρίου, 2014 Oswiecim, Πολωνία.

 

8

Η «μεγάλη βόλτα» οδηγεί στους θαλάμους αερίων, μια διαδρομή που γινόταν από τους φυλακισμένους οι οποίοι πήγαιναν αμέσως μετά την άφιξή του με το τρένο, στο στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς ΙΙ Μπίρκεναου.

 

7

Ένα παρατηρητήριο και ένα συρματόπλεγμα απεικονίζονται στο μνημείο χώρο του πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης των Ναζί Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

 

6

Τα φώτα ασφαλείας φωτίζουν το αγκαθωτό σύρμα περίφραξης περιμετρικά του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς Ι.

 

5

Μια ισραηλινή έφηβος βλέπει το αγκαθωτό σύρμα περίφραξης που κάποτε ήταν ηλεκτρισμένο.

 

4

Ξύλινες κουκέτες μέσα σε στρατώνες στο πρώην γερμανικού ναζιστικού συγκέντρωσης

 

3

Χιλιάδες γυαλιά που ανήκαν σε ανθρώπους που ήρθαν στο Άουσβιτς για εξολόθρευση.

 

2

Παιδικά παπούτσια που κατασχέθηκαν από τους κρατούμενους του Άουσβιτς

 

1

Κενά δοχεία Zyklon B, το δηλητηριώδες αέριο που χρησιμοποιήθηκε για να σκοτώσει τους κρατουμένους.

 

main_900

Δύο παιδιά κοιτούν..

 

Οι φωτογραφίες είναι των φωτογράφων Sean Gallup, Pawel Ulatowski, Christopher Furlong και Joel Saget.

Previous Article

Οι Δέκα τελευταίοι πίνακες καλλιτεχνών πριν αυτοκτόνησουν (part 1)

Next Article

Οι φανταστικές φωτογραφίες του σκάφους Cassini από τον Κρόνο

Διαβάστε επίσης: