Ανθρακωρύχος κατά τη διάρκεια ακτινοσκόπησης για κλεμμένα διαμάντια, το 1954

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Οι άνθρωποι που εργάζονταν στα ορυχεία της Νοτίου Αφρικής, κάθε φορά και πριν φύγουν από το ορυχείο, περνούσαν τη διαδικασία της ακτινογραφίας προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κλοπής διαμαντιών. Ένας εκπαιδευμένος ακτινολόγος όπως αυτός που φαίνεται στην εικόνα μπορούσε εύκολα να εντοπίσει ακόμα και το μικρότερο διαμάντι, που υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεται ακόμα και στο στομάχι.

Κάθε μέρα, στο τέλος της βάρδιας, οι ανθρακωρύχοι έπρεπε να περάσουν από το μηχάνημα ακτίνων Χ για επιθεώρηση. Μερικοί ανθρακωρύχοι κατάπιναν τα διαμάντια, ενώ άλλοι αυτοτραυμάτιζαν τα πόδια τους και τα έκρυβαν se πληγές. Σ  ένα ορυχείο στη Μποτσουάνα, το 36% των εργαζομένων τα έκρυβε στο πρωκτό τους, το 30% στους γλουτούς τους, το 14% χρησιμοποιούαν τις κάλτσες τους και τα μαλλιά τους, το 5% στο στόμα τους, ένα 2% κάτω από το όσχεο τους, ένα 2% στα ρούχα τους, ακόμα ένα 2% στα εσώρουχα τους και το υπόλοιπο 10% με άλλα μέσα.

Το μηχάνημα ακτίνων Χ που χρησιμοποιούσε ο ακτινολόγος, για να εξετάσει τους εργαζομένους ονομάζεται ακτινοσκόπιο. Η ακτινοσκόπηση είναι μια τεχνική απεικόνισης που χρησιμοποιεί ακτίνες Χ για να ληφθούν σε πραγματικό χρόνο κινούμενες εικόνες από το εσωτερικό ενός αντικειμένου. Στην απλούστερη μορφή του, ένα fluoroscope αποτελείται από μια πηγή ακτίνων Χ και μία φορητή φθορίζουσα οθόνη, μεταξύ των οποίων τοποθετείται ο ασθενής. Η προστασία από την ακτινοβολία είναι ελάχιστη, και οι κίνδυνοι από τις ακτίνες Χ δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί πλήρως.

Mine_worker_x-rayed_diamond_check_1954

Previous Article

Συσκευάζοντας ανθρώπινα κρανία το 1948

Next Article

Ο απαγχονισμός ενός ελέφαντα, το 1916

Διαβάστε επίσης: