Παιδιά που μεγάλωσαν σαν άγρια ζώα.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Με τίτλο “‘Αγρια Παιδιά”, οι φωτογραφίες του τελευταίου πρότζεκτ της Julia Fullerton-Batten, έρχονται να αποτυπώσουν την ματιά της φωτογράφου σχετικά με το να μεγαλώνεις κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες. Όπως δηλώνει η ίδια, οι περιπτώσεις είναι πολλές και διαφέρουν. Σε κάποιες τα παιδιά κατέληξαν στην άγρια φύση, ενώ σε άλλες το παιδί ζώντας σε κακοποιητικό, μη ασφαλές περιβάλλον, έβρισκε περισσότερη φροντίδα και προστασία δίπλα στα ζώα παρά στους ανθρώπους. “Όταν διάβαζα τις ιστορίες τους, σοκαρίστηκα, τρομοκρατήθηκα’’ , αναφέρει η Fullerton-Batten. Υπάρχουν 15 διαφορετικές περιπτώσεις που φωτογραφήθηκαν για το Feral Children Project διηγούμενοι ιστορίες για το πώς είναι να είσαι αποκομμένος από κάθε ανθρώπινη επαφή.

Αν και είναι όλες πολύ ενδιαφέρουσες, σας παρουσιάζουμε παρακάτω πέντε από αυτές.

1. Shamdeo, INDIA, 1972

Ο Shamedo, ένα αγόρι ηλικίας περίπου τεσσάρων ετών, ανακαλύφθηκε σε ένα δάσος στην Ινδία το 1972. Έπαιζε με τα νεογνά λυκάκια. Το δέρμα του ήταν πολύ σκουρόχρωμο, είχε αιχμηρά δόντια, μακριά και γερά νύχια, κάλους στις παλάμες, τους αγκώνες και τα γόνατα. Του άρεσε να κυνηγάει κότες, μπορούσε να φάει χώμα, και να αναπτύξει καλές σχέσεις με τα σκυλιά. Το 1978 έγινε δεκτός στο σπίτι της μητέρας Τερέζα. Σταμάτησε να τρώει ωμό κρέας, ποτέ δεν κατάφερε να μιλήσει, αλλά έμαθε κάποια νοηματική γλώσσα. Πέθανε το 1985.

 

2. Oxana Malaya, Ukraine, 1991

Η Oxana βρέθηκε να ζει μαζί με σκύλους μέσα σε μια αποθήκη το 1991. Ήταν 8 χρονών και είχε ζήσει μαζί με τα σκυλιά για έξι χρόνια. Οι γονείς της ήταν αλκοολικοί και ένα βράδυ την άφησαν έξω από το σπίτι. Αναζητώντας ζεστασιά, το τρίχρονο κορίτσι έφτασε ως την αποθήκη, όπου κούρνιασε δίπλα στα αδέσποτα σκυλιά, κάτι που της έσωσε τη ζωή. Όταν την βρήκαν, συμπεριφερόταν περισσότερο σαν σκύλος, παρά σαν οκτάχρωνο κορίτσι. Έτρεχε στα τέσσερα, έδειχνε τα δόντια της και γάβγιζε. Λόγω της έλλειψης ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, ήξερε μόνο τις λέξεις ‘’Ναι’’ και ‘’Όχι’’. Με εντατική θεραπεία κατάφερε να αποκτήσει τις βασικές κοινωνικές και λεκτικές δεξιότητες. Η Oxana, 30 ετών τώρα, ζει σε μια κλινική στην Οδησσό.

 

3. Prava (The Bird Boy), Russia, 2008

None

Ο Prava, εφτά ετών, βρέθηκε σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα, όπου ζούσε με την τριανταενάχρονη μητέρα του, περιορισμένος σε ένα δωμάτιο γεμάτο με δεκάδες πτηνά, κλουβιά πουλιών, τροφή καθώς και περιττώματα. Η γυναίκα αντιμετώπιζε το γιο της, ως ένα άλλο κατοικίδιο ζώο. Δεν του άσκησε ποτέ σωματική βία, ούτε τον άφησε χωρίς τροφή. Ωστόσο, δεν του είχε μιλήσει ποτέ. Η μόνη του επικοινωνία ήταν με τα πουλιά. Ο Prava ήταν ανίκανος να μιλήσει, παρά μόνο κελαηδούσε . όταν δεν καταλάβαινε κάτι, απλά κουνούσε τους ώμους και τα χέρια του σαν πουλί. Ο Prava μεταφέρθηκε σε ένα κέντρο ψυχολογικής φροντίδας, όπου οι γιατροί προσπαθούν να τον αποκαταστήσουν.

 

4. Marina Chapman, Κολομβία, 1959

feral-children-wild-animals-photos-fullerton-batten-16

Η Marina απήχθη το 1954 σε ηλικία πέντε ετών από ένα απομακρυσμένο χωριό της Νότιας Αμερικής και αφέθηκε από τους απαγωγείς της στη ζούγκλα. Έζησε για πέντε χρόνια με μια οικογένεια πιθήκων, μέχρι που βρέθηκε τυχαία από κυνηγούς. Έτρωγε μούρα, ρίζες και μπανάνες όπως οι πίθηκοι, ενώ κοιμόταν σε κουφάλες δέντρων και περπατούσε στα τέσσερα. Αντιγράφωντας τη συμπεριφορά τους, το κορίτσι έμαθε να σκαρφαλώνει στα δέντρα, καθώς και να διακρίνει τι είναι ασφαλές για να φάει. Οι πίθηκοι την αντιμετώπιζαν τρυφερά, έπαιζαν μαζί της σαν να ήταν πράγματι ένας από αυτούς. Η Marina ζει σήμερα στην Αγγλία μαζί με το σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Μαζί με τη μικρότερη κόρη της, έγραψαν ένα βιβλίο σχετικά με την ασυνήθιστη ιστορία της με τίτλο ‘’Το κορίτσι χωρίς όνομα’’.

 

5. Madina, Ρωσία, 2013

13 Really Shocking Stories of Feral Children Raised by Animals!

Η Madina έζησε με τα σκυλιά από τη γέννησή της μέχρι και την ηλικία των τριών ετών. Μοιραζόταν το φαγητό της, έπαιζε, και κοιμόταν μαζί τους τα κρύα βράδια του χειμώνα. Όταν τη βρήκαν κοινωνικοί λειτουργοί το 2013, ήταν γυμνή, περπατούσε στα τέσσερα και γρύλιζε όπως ένας σκύλος. Ο πατέρας της Madina την εγκατέλειψε αμέσως μετά τη γέννησή της. Η μητέρα της, 23 ετών αλκοολική, ήταν συχνά πολύ μεθυσμένη για να φροντίζει το παιδί της και πολλές φορές εξαφανιζόταν, ενώ άλλες καθόταν στο τραπέζι για να φάει, όσο η κόρη της ροκάνιζε κόκαλα μαζί με τα σκυλιά στο πάτωμα. Οι γιατροί που την ανέλαβαν, ανέφεραν ότι η Madina είναι σωματικά και πνευματικά υγιής παρά τις δοκιμασίες που πέρασε.

Previous Article

10 μέρη τα οποία, δεν σου επιτρέπεται να επισκεφτείς.

 

Διαβάστε επίσης: