4 Ομιλίες Αποδοχής του Οscar « αφιερωμένες » σε Άτομα της LGBT Κοινότητας.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

 

Δέκα ηθοποιοί έχουν κερδίσει το Όσκαρ υποδυόμενοι LGBT χαρακτήρες (από τα αρχικά στην αγγλική γλώσσα, των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ ατόμων ). Κάποιοι από αυτούς, εκτός από το να ευχαριστήσουν  τους συνεργάτες και τις οικογένειες τους,  « εκμεταλλεύτηκαν » αυτή τη στιγμή τους στο διεθνές προσκήνιο  για να κάνουν μια « μεγαλύτερη δήλωση ».

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της 88ης τελετής απονομής, ξαναθυμόμαστε 4 ομιλίες αποδοχής του πολυπόθητου αγαλματιδίου  αφιερωμένες σε LGBT άτομα.

Hilary Swank – Boys Don’t Cry ( 1999 )

Η Hillary Swank δεν ήταν η πρώτη ηθοποιός  που υποδύθηκε έναν LGBT  χαρακτήρα. Ήταν, ωστόσο, η πρώτη που  μίλησε τόσο ανοιχτά για τα δικαιώματα των LGBT ατόμων, αποτίοντας φόρο τιμής στην  Teena Brandon, την ηρωίδα  που υποδύεται στην ταινία Boys Don’t Cry, και που δολοφονήθηκε στη Νεμπράσκα το 1993.

 

Sean Penn – Milk ( 2008 )

« Νομίζω ότι είναι μια καλή στιγμή για εκείνους που ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης  του γάμου των ομοφυλοφίλων να καθίσουν και να συνειδητοποιήσουν τη  μεγάλη ντροπή , και την ντροπή στα μάτια των εγγονών τους εάν συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο σκέψης ». « Θα πρέπει να υπάρχουν ίσα δικαιώματα για όλους ». Με αυτά τα λόγια ο Sean Penn, αποδέχτηκε το δεύτερο στην καριέρα του Oscar,  για την εξαιρετική του ερμηνεία ως Harvey Milk.

 

Graham Moore — The Imitation Game  (2014)

Αποδεχόμενος το Oscar καλύτερα προσαρμοσμένοy σεναρίου  για την αληθινή ιστορία του γκέι μαθηματικού Alan Turing, που βοήθησε στη νίκη των Συμμάχων κατά  τον β ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο  Graham Moore μοιράστηκε  με τα εκατομμύρια των τηλεθεατών  ότι στην ηλικία των 16 ετών προσπάθησε να αυτοκτονήσει. « Αισθανόμουν περίεργος, διαφορετικός .. Ένιωθα ότι δεν ανήκω ». « Τώρα στέκομαι εδώ και θα ήθελα αυτή τη στιγμή να την αφιερώσω σε εκείνο το παιδί εκεί έξω που αισθάνεται παράξενο, διαφορετικό  ή ότι  δεν ανήκει  πουθενά ». « Μείνετε διαφορετικοί, και, στη συνέχεια, όταν έρθει η σειρά σας να σταθείτε σε αυτό το στάδιο, παρακαλώ να περάσετε το μήνυμα στους επόμενους ».

 

 

Tom Hanks – Philadelphia (1993)

« Δεν θα στεκόμουν απόψε εδώ αν  δεν είχαν υπάρξει δύο σημαντικά άτομα στη ζωή μου », είπε στο μέσον της ομιλίας αποδοχής του Oscar καλύτερης ερμηνείας για την ταινία Philadelphia o Tom Hanks. « Ο κ. Rawley Farnsworth, ο οποίος ήταν δάσκαλος υποκριτικής μου … και ένας από τους συμμαθητές μου, ο κ. John Gilkerson ». « Αναφέρω τα ονόματά τους επειδή είναι δύο από τους καλύτερους γκέι Αμερικανούς, δύο υπέροχοι άνδρες που είχα την τύχη να σχετιστώ μαζί τους ».  Αν και ο Farnsworth, δεν είχε μιλήσει ποτέ ανοιχτά για την σεξουαλική του ταυτότητα, δήλωσε ότι ένιωσε καλά με την αποκάλυψη αυτή.  Το περιστατικό ενέπνευσε την ταινία  « In & Out » του Kevin Kline τρία χρόνια αργότερα.

 

 

[ Πηγή ]

 

Previous Article

Η Εξέλιξη Των Αυτοπροσωπογραφιών Του Πικάσο Από Την Ηλικία Των 15 Έως Το Θάνατό Του.

Next Article

Ζωγραφιές φτιαγμένες από ανθρώπινο αίμα και ούρα.

Διαβάστε επίσης: