Οι πέντε πιο παράξενοι δολοφόνοι όλων των εποχών (Μέρος Α)

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Δολοφόνοι που μόνο σε ταινίες θα μπορούσαμε να δούμε. Κι όμως! Η πραγματικότητα είναι πολλές φορές σκληρότερη από τους εφιάλτες. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το πρώτο μέρος του άρθρου μας “Οι πέντε πιο παράξενοι δολοφόνοι”

Rodney Alcala – Ο διαγωνιζόμενος σε Game Show

O Rodney Alcala είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος ο οποίος βρίσκεται στην πτέρυγα των θανατοποινιτών στο San Quentin κατηγορούμενος για την δολοφονία πέντε γυναικών τη δεκαετία του 1970, και τα επόμενα χρόνια για 30 ακόμη φόνους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Νέας Υόρκης είναι ύποπτος και για άλλες ανθρωποκτονίες, και πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για τον εξωφρενικό αριθμό των 130 φόνων.

Κατά τη διάρκεια της αλλόκοτης ζωής και συμπεριφοράς του και πριν τελικά κατηγορηθεί και συλληφθεί, κατάφερε και κέρδισε στο διάσημο τηλεπαιχνίδι της Αμερικής “The Dating Game”.

Το παιχνίδι αυτό είχε το εξής σενάριο. Μία γυναίκα, θα έκανε ερωτήσεις σε τρεις εργένηδες άντρες που ήταν κρυμμένοι πίσω από κουρτίνα, με σκοπό να βγει ραντεβού μαζί του. Ο παραπάνω δολοφόνος συμμετείχε λοιπόν το 1978 όπου αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχε ήδη βιάσει και δολοφονήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Jim Lange, ο παρουσιαστής της εκπομπής, παρουσίασε τον Alcala ως φωτογράφο, το οποίο είναι παράξενα ανατριχιαστικό εκ των υστέρων, διότι ο Alcala “τραβούσε” πολλά από τα θύματά του με την προσποίηση ότι είναι επαγγελματίας φωτογράφος, και πάνω από χίλιες φωτογραφίες γνωστών και ύποπτων θυμάτων του ανακτήθηκαν από την κατοικία του κατά την έρευνα της αστυνομίας.

Φορώντας ένα καφέ κοστούμι, πήρε τη θέση του στην καρέκλα πίσω από το μικρόφωνο και δέχτηκε ένα πεδίο ερωτήσεων από μια δασκάλα δραματικής που ονομαζόταν Cheryl Bradshaw. Ανεξήγητα, η Cheryl διάλεξε τον δολοφόνο.

Έτσι οι τηλεοπτικοί παραγωγοί έκλεισαν μια ημερομηνία για μαθήματα τένις και περπάτημα με τον κατά συρροή δολοφόνο. Ευτυχώς για εκείνη, μετά την παράσταση που γνώρισε καλύτερα τον Alcala αρνήθηκε να βγει μαζί του.

Παρακάτω και το απόσπασμα από την εκπομπή που συμμετείχε:

 

Johann “Jack” Unterweger — Ο Συγγραφέας δολοφόνος

Ο Jack Unterweger γεννήθηκε στην Αυστρία το 1950 και πέρασε τα νεανικά του μέσα και έξω από τη φυλακή για ήσσονος σημασίας αδικήματα. Δεν ήταν μέχρι το 1974, που ο Jack ανακάλυψε τελικά το αληθινό πάθος του, το οποίο ήταν να στραγγαλίζει πόρνες χρησιμοποιώντας τα δικά τους σουτιέν.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλακίστηκε στην Αυστρία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές, ανακάλυψε το νέο ταλέντο του. Άρχισε να γράφει, και κατέληξε να είναι εκπληκτικά καλός σ ‘αυτό. Διηγήματα, Ποιήματα και θεατρικά έργα τράβηξαν την προσοχή της πνευματικής ελίτ της Αυστρίας, καθώς και η αυτοβιογραφία του Fegefeuer – eine Reise ins Zuchthaus (Καθαρτήριο – Ένα ταξίδι στην φυλακή).

Το τελευταίο έγινε και ταινία που προβλήθηκε στην αυστριακή εθνική τηλεόραση. Οι Αυστριακοί διανοούμενοι άρχισαν μια εκστρατεία για την απελευθέρωση του Unterweger, πιστεύοντας ότι κάποιος με τόση λογοτεχνική ικανότητα δεν θα μπορούσε να είναι δολοφόνος και επέμεναν ότι πρέπει θεραπευτεί από την ψυχική διαταραχή που πιθανόν να είχε.

Η εκστρατεία στέφθηκε με επιτυχία, και ο Unterweger απελευθερώθηκε αφού εξέτισε μόνο 15 χρόνια για τις βίαιες και βάρβαρες δολοφονίες του. Χάρη στην προσοχή που δόθηκε στο ταλέντο του, βρήκε αμέσως δουλειά σε τηλεοπτικές εκπομπές συζητώντας για την καλυτέρευση των συνθηκών στις φυλακές. Με το στυλ του και την εμφάνιση του, κατάφερε να αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια και να τον εμπιστευτούν για το καλλιτεχνικό του χαρακτήρα.

Όλως περιέργως, ο Jack δεν ξέφυγε από το αρχικό του πάθος. Στραγγάλισε έξι πόρνες κατά το πρώτο έτος μετά την αποφυλάκισή του, και πάλι με τα δικά τους σουτιέν. Επίσης κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο Λος Άντζελες που μετέβη για να γράψει ένα κείμενο σε αυστριακό περιοδικό, στραγγάλισε τρεις ακόμα πόρνες.

Η τοπική αστυνομία τον συνέλαβε και ο ίδιος τηλεφωνούσε στην Αυστρία προσπαθώντας να πείσει τις αρχές για την αθωότητα του. Πριν οι φίλοι του ξεκινήσουν μια νέα διαμαρτυρία η αυστριακή αστυνομία διαπίστωσε τους έξι ακόμα φόνους που είχε διαπράξει αφού είχε απελευθερωθεί από τη φυλακή.

Τελικά εκδόθηκε πίσω στην Αυστρία, όπου κρεμάστηκε στο κελί του με τα κορδόνια περίσφιξης του παντελονιού του.

 
Previous Article

Φωτογραφίες με τρομακτικό Backstory

Next Article

Τα πέντε πιο τρομακτικά ψυχολογικά πειράματα

Διαβάστε επίσης: