Ο Τελευταίος Κρατούμενος Της Εξέγερσης Τιενανμέν Αναμένεται να Απελευθερωθεί τον Οκτώβριο.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο Miao Deshun, ο τελευταίος κρατούμενος που βρίσκεται ακόμα στη φυλακή για εγκλήματα που σχετίζονται με τις διαμαρτυρίες στην Πλατεία Τιενανμέν το 1989, αναμένεται να αποφυλακιστεί τον προσεχή Οκτώβριο. Η είδηση ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Dui Hua, με έδρα το San Francisco, που νωρίτερα μέσα στο έτος είχε υποβάλει αίτημα προς την κινεζική κυβέρνηση για ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του.

Περισσότεροι από 1.600 Κινέζοι πολίτες, ανάμεσα τους και ο Miao Deshun, που διαδήλωναν ζητώντας εκδημοκρατισμό του καθεστώτος, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση μετά από την αιματηρή καταστολή της 4ης Ιουνίου 1989.

 

 

Πλατεία Tiananmen, 2 Ιουνίου 1989.

 

Ο Deshun κρίθηκε ένοχος εμπρησμού από το δικαστήριο του Πεκίνο και καταδικάστηκε σε θάνατο με διετή αναστολή, ποινή που μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη δύο χρόνια αργότερα. Έπειτα από διεκδικήσεις ομάδων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ποινή του μειώθηκε κατά ένα έτος το 2012, ενώ τον προηγούμενο Μάρτιο έλαβε εκ νέου μείωση ποινής λόγω καλής συμπεριφοράς, γεγονός που τον καθιστά επιλέξιμο για απελευθέρωση τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Deshun είχε διακόψει κάθε επαφή με την οικογένειά του εδώ και πολλά χρόνια, ενώ πρώην συγκρατούμενοι του αναφέρουν ότι είχε αρνηθεί να εργαστεί στις φυλακές και ότι είχε περάσει αρκετό χρόνο σε απομόνωση.

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρωμένοι, αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα των διαδηλώσεων της Πλατείας Tiananmen. Victoria Park – Hong Kong, 4 Ιουνίου 2015.

 

Σύμφωνα με αναφορές του Ιδρύματος Dui Hua, ο Miao Deshun , 51 ετών σήμερα, πάσχει από ηπατίτιδα Β και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

« Χαιρετίζω αυτή την είδηση, και θέλω να εκφράσω την ελπίδα ότι θα δεχτεί την περίθαλψη που χρειάζεται προκειμένου να έχει μια φυσιολογική ζωή », ανέφερε σε γραπτή δήλωση του ο  ιδρυτής του Dui Hua John Kamm.

 

 

[ Source ]

Images© : REUTERS, Getty Images, Vincent Yu / AP, 

 

 

 

 

Previous Article

Στο Εσωτερικό Του Κέντρου Κράτησης Στο Γκουαντάναμο.

Next Article

Οι δέκα μεγαλύτερες ληστείες στην ιστορία (Πρώτο Μέρος)

Διαβάστε επίσης: