Ο Stephen Hawking μιλάει για την τεχνητή νοημοσύνη.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Μπορεί να είναι απασχολημένος με την αναζήτηση εξωγήινης ζωής και με το πως θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε από μια μαύρη τρύπα, αλλά ο καθηγητής Stephen Hawking πήρε λίγο χρόνο από το βαρύ πρόγραμμά του για να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Στον Hawking παίρνει πάρα πολύ χρόνο για να απαντήσει σε ερωτήσεις, καθώς μπορεί να πληκτρολογήσει μόνο μερικές λέξεις το λεπτό χρησιμοποιώντας το μάγουλό του για να επιλέξει λέξεις από μια οθόνη, οπότε είναι άξιο αναφοράς που πήρε το χρόνο για να απαντήσει σε ερωτήσεις στο Reddit Ask Me Anything (AMA), σε συνεργασία με την Wired και την Nokia.

Οι περισσότερες από τις απαντήσεις του Hawking είχαν να κάνουν με την τεχνητή νοημοσύνη, ένα θέμα για το οποίο έχει μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν, και τον κίνδυνο που μπορεί αυτή να επιφέρει στην ανθρωπότητα. “Μια πανέξυπνη τεχνητή νοημοσύνη θα ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική στο να επιτυγχάνει τους στόχους της, και αν αυτοί οι στόχοι δεν είναι ευθυγραμμισμένοι με τους δικούς μας τότε θα έχουμε πρόβλημα” είπε σε μια του απάντηση. ” Πιθανότατα δεν είσαι ένας άνθρωπος που μισεί τα μυρμήγκια και που τα πατάει από κακία αλλά αν είσαι επικεφαλής σε ένα πρότζεκτ υδροηλεκτρικής πράσινης ενέργειας και υπάρχει μια φωλιά μυρμηγκιών στη περιοχή που θα πλημμυρίσει αν προχωρήσει το πρότζεκτ τότε κρίμα για τα μυρμήγκια.Ας μην τοποθετήσουμε την ανθρωπότητα στη θέση αυτών των μυρμηγκιών”.

Επίσης ο καθηγητής απάντησε και σε μερικές πιο ελαφριές ερωτήσεις.Όταν ρωτήθηκε ποιο μυστήριο από όλα όσα αντιμετώπισε, βρήκε πιο ενδιαφέρον, απάντησε: “Γυναίκες.Η προσωπική μου βοηθός μου θυμίζει κάθε μέρα ότι παρά το γεγονός ότι έχω διδακτορικό στη φυσική, οι γυναίκες θα παραμείνουν μυστήριο για μένα”.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη του Stephen Hawking στο Reddit.

Previous Article

Το πιο κρύο μέρος στο Σύμπαν μοιάζει σαν Φάντασμα

Next Article

H πρώτη δημοσίευση από την αποστολή Horizons Mission

Διαβάστε επίσης: