Ο “αποκεφαλισμός” του Στάλιν, κατά τη διάρκεια της Ουγγρικής επανάστασης

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Χτισμένο ως δώρο γενεθλίων στον Στάλιν για τα εβδομηκοστά γενέθλιά του (21 Δεκεμβρίου, 1949), το άγαλμα αυτό, έγινε το σύμβολο της Ουγγρικής επανάστασης το 1956.

Το μνημείο ανεγέρθη στo Városliget, ένα πάρκο στην πόλη της Βουδαπέστης. Το ύψος του έφτανε τα 25 μέτρα και παρουσίαζε τον πρώην Σοβιετικό ηγέτη σε στάση ομιλίας του σε κοινό. Στις πλευρές του, υπήρχαν ανάγλυφες αναπαραστάσεις του ουγγρικού λαού να καλωσορίζει τον ηγέτη του. Το μνημείο αποτύπωνε όχι μόνο την εξουσία του Στάλιν, αλλά και τη δύναμη της εργατικής τάξης.

The large monument stood 25 metres tall in total. The monument not only demonstrated Stalin’s power, but the power of the Hungarian Working People's Party as well.

Στις 23 Οκτωβρίου του 1956, περίπου διακόσιες χιλιάδες Ούγγροι συγκεντρώθηκαν στη Βουδαπέστη για να συμπαρασταθούν στους Πολωνούς που είχαν εξεγερθεί απέναντι στο καθεστώς της χώρας . Οι Ούγγροι μετέδωσαν τα δεκαέξι αιτήματά τους από το ραδιόφωνο, μεταξύ των οποίων και τη διάλυση του αγάλματος του Στάλιν.

Note the

Εκατό χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην καταστροφή του αγάλματος του Στάλιν, αφήνοντας μόνο τις μπότες του, στις οποίες “φύτεψαν” μία ουγγρική σημαία. Δεκάδες υβριστικά σχόλια χαράχτηκαν στα διάφορα τμήματα του.

Insulting remarks were scrawled over the fragmented parts of the statue.

Remains of the statue on Grand Boulevard.

Στο σημείο που βρισκόταν το άγαλμα του Στάλιν, υπάρχει τώρα μνημείο της επανάστασης του 1956, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2006 με την συμπλήρωση 50 χρόνων από το γεγονός. Ένα αντίγραφο από τις μπότες του, έχει τοποθετηθεί στο σημείο.

Πηγή: rarehistoricalphotos

 

Previous Article

Το νεφέλωμα του Αλτήρα

Next Article

Η πυρηνική έκρηξη Trinity, 0.016 δευτερόλεπτα μετά την εκπυρσοκρότηση το 1945

Διαβάστε επίσης: