Ο απαγχονισμός ενός ελέφαντα, το 1916

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

H Mary ήταν ένας Ασιατικός ελέφαντας πέντε τόνων, επίσης γνωστός και ως Δολοφονική Μαίρη, που συμμετείχε σε παραστάσεις του παγκοσμίου φήμης τσίρκο, Sparks. Μετά τη δολοφονία ενός εκπαιδευτή στο Kingsport τουTennessee, ο ελέφαντας απαγχονίστηκε το 1916. Ο θάνατός του συνδέεται με την κακοποίηση των ζώων τσιρκου που έγιναν στις αρχές του 20ου αιώνα.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 1916, ένα αλήτης που ονομαζόταν Walter Eldridge, και παρατσούκλι “ο Κόκκινος” λόγω του χρώματος των τριχών του, προσελήφθη ως βοηθός εκπαιδευτή ελεφάντων από το τσίρκο Sparks.

Υπάρχουν διάφορες μαρτυρίες για το θανατό του. Μία από αυτές, τη διηγήθηκε ο W.H. Coleman ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν μάρτυρας. Στην κατάθεση του ανέφερε ότι ο ελέφαντας κατά τη διάρκεια της παρέλασης σταμάτησε για να φάει μια φλούδα από καρπούζι. Ο Eldridge τον παρενόχλησε με το γάτζο που κρατούσε, στο σημείο του αυτιού. Το ζώο θύμωσε, άρπαξε τον Eldridge με την προβοσκίδα, τον έριξε δυνατά σ ένα stand με ποτά και έπειτα του πάτησε το κεφάλι.

Murderous_Mary_2_1916

Έντρομοι οι θεατές τράπηκαν σε φυγή, ένω μια ντόπια σιδηρουργός πυροβόλησε τη Mary αρκετές φορές χωρίς τελικά να καταφέρει να τη σκοτώσει.

Ο ιδιοκτήτης του τσίρκου, Τσάρλι Σπαρκς, σκέφτηκε ότι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η αναστάτωση ήταν να κρεμάσουν τον ελέφαντα. Αποφάσισε, να κρεμάσει τον ελέφαντα από το λαιμό σηκώνοντάς τον με βιομηχανικό γερανό. Την επόμενη μέρα, στις 13 Σεπτέμβρη, 1916, η Mary μεταφέρθηκε σιδηροδρομικώς στο Tennessee, όπου ένα πλήθος από 2.500 άτομα περίμενε για να παρακολουθήσει την εκτέλεση.

Τελικά το ζώο υπέμεινε σιωπηλά τον αργό θάνατο για μισή ώρα, όπου ένας κτηνίατρος επιβεβαίωσε το θάνατο της. Το φρικιαστικό τέλος της, καταγράφηκε σε μια φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω.

Murderous_Mary_1916

 

 

 

Previous Article

Ανθρακωρύχος κατά τη διάρκεια ακτινοσκόπησης για κλεμμένα διαμάντια, το 1954

Next Article

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, συναντά τον άνθρωπο που προσπάθησε να τον δολοφονήσει

Διαβάστε επίσης: