Νορβηγός φυσικός ρισκάρει τη ζωή του, κάνοντας επίδειξη των φυσικών νόμων

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Ο Νορβηγός φυσικός Andreas Wahl, είναι γνωστός για τα ρίσκα που παίρνει επιδεικνύοντας διάφορους νόμους της φυσικής. Στο τελευταίο του βίντεο, χρησιμοποιήσε ένα όπλο για να τεστάρει την δύναμη της αντίστασης υγρών.

Στάθηκε όρθιος μέσα σε μία πισίνα, και πυροβολεί τον εαυτό του με μία καραμπίνα που βρίσκεται λιγότερο από 3 μέτρα μακριά του, χρησιμοποιώντας ένα κορδόνι που ήταν δεμένο στην σκανδάλη του όπλου.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι απόσπασμα από μια Νορβηγική επιστημονική εκπομπή του καναλιού NRK Viten. Όπως μας περιγράφουν οι υπεύθυνοι της εκπομπής στην περιγραφή του βίντεο, “Είναι δυσκολότερο να δημιουργήσει κανείς κίνηση μέσα στο νερό σε σχέση με τον αέρα, καθώς τα μόρια του νερού είναι πιο κοντά μεταξύ τους από ότι αυτά του αέρα. Για να δείξει λοιπόν την διαφορά στην αντίσταση, ο φυσικός Andreas Wahl βάζει τον εαυτό του μπροστά σε ένα όπλο βυθισμένο στο νερό και μετά πυροβολεί.

 

Οι τεχνικοί της εκπομπής χρησιμοποίησαν ειδικές κάμερες αργής κίνησης για να καταγράψουν τα ομολογουμένως εκπληκτικά πλάνα.

Photo credit: NRK Viten/YouTube
Previous Article

Ένα άστρο κρύβει τα μυστικά της δημιουργίας του γαλαξία μας

Next Article

Ένας μικρόκοσμος ο πλανήτης μας.. (Video)

Διαβάστε επίσης: