Το νερό στη Σελήνη προήλθε από τη Γη

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

 

 

Οι επιστήμονες, μέχρι την προηγούμενη δεκαετία, πίστευαν ότι η Σελήνη είναι ξηρή. Στην πραγματικότητα όμως περιέχει μια εκπληκτική ποσότητα νερού. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι αυτό το νερό, είναι ακριβώς το ίδιο με τη Γη και πιθανόν να προέρχεται από την ίδια πηγή: Έναν αρχαίο αστεροειδή.

Αυτοί οι παγωμένοι πύραυλοι, πιθανόν να βομβάρδισαν το εσωτερικό του ηλιακού συστήματος δισεκατομμύρια χρόνια πριν, παρέχοντας νερό στους πλανήτες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι, κατά τη σύγκρουση της Γής με έναν τεράστιο βράχο στο μέγεθος του Άρη, παρήχθησαν συντρίμμια που τελικά συγχωνεύτηκαν για να δημιουργήσουν το Φεγγάρι.

Ο Alberto Saal και οι συνεργάτες του, από το πανεπιστήμιο Brown, μέτρησαν την αναλογία του υδρογόνου προς δευτερίου (υδρογόνο με ένα πρόσθετο νετρόνιο) σε δείγματα σεληνιακών πετρωμάτων από τις αποστολές Apollo. Ο συγκεκριμένος δείκτης απεικονίζει που σχηματίστηκε η ύλη στο ηλιακό μας σύστημα.

Δείγματα από τη Σελήνη είχαν την ίδια αναλογία υδρογόνου-δευτερίου, όπως διαπιστώθηκε στους αστεροειδείς και τους ωκεανούς της Γης. Η απλούστερη εξήγηση, λέει ο Saal: το νερό του φεγγαριού ήταν στη Γη κατά τη στιγμή της γιγαντιαίας πρόσκρουσης.

 

Previous Article

Γιατί δεν αισθανόμαστε την περιστροφή της Γης.

Next Article

” Όταν πέφτει κάποιο δέντρο “. Μια ιστορία του Μετώπου Απελευθέρωσης της Γης.

Διαβάστε επίσης: