Ανακαλύφθηκε νέο μέρος του σώματος

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

 

 

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, δύο χειρούργοι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Leuven, ανακάλυψαν ένα εντελώς καινούργιο μέρος του σώματος. Είναι ένας σύνδεσμος στο γόνατο και από ότι φαίνεται παίζει ρόλο στους ασθενείς που υποφέρουν από τραυματισμό στον εμπρόσθιο χιαστό (ACL), κάτι που το συναντάμε συχνά σε αθλητές.

Ονομάστηκε προσθιοπλάγιος σύνδεσμος και ανακαλύφθηκε χρησιμοποιώντας τεχνικές μακροσκοπικής ανατομίας όταν οι γιατροί ξεκίνησαν να ερευνούν πιθανές αιτίες για επιπλοκές μετά από αποκατάσταση ασθενών που είχαν χειρουργηθεί για χιαστούς. Βρήκαν μία επιστημονική εργασία που είχε γραφτεί το 1879, η οποία υπέθεσε την ύπαρξη ενός προηγουμένως άγνωστου συνδέσμου στο γόνατο. Ο συγγραφέας της εργασίας αποδείχθηκε σωστός. Οι Δρ. Claes και Bellemans κατάφεραν να εντοπίσουν τον σύνδεσμο και ισχυρίστηκαν ότι μπορεί να βρεθεί στο 97% όλων των ασθενών. Μετέπειτα έρευνα βρήκε ότι το pivot shift, μία κοινή επιπλοκή μετά από χειρουργείο χιαστών, προκαλείται από σκίσιμο στον προσθιοπλάγιο σύνδεσμο.

Η τελευταία φορά που ένα νέο μέρος του σώματος ανακαλύφθηκε ήταν τον Ιούνιο του 2013 . Παρ’ όλο που ήταν απλά μία μικροσκοπική στρώση στον ανθρώπινο κερατοειδή, η ανακάλυψή του έκανε τις εγχειρήσεις στα μάτια ευκολότερες και ασφαλέστερες.

Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι ξέρουμε τα πάντα για την ανατομία του σώματός μας, μιας και την μελετάμε σε μεγάλο βάθος για εκατοντάδες χρόνια. Αυτές οι ανακαλύψεις αποδεικνύουν ότι πάντα υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορούμε να μάθουμε και ότι κάθε νέα πληροφορία, μικρή ή μεγάλη, βοηθάει ασθενείς και γιατρούς.

Previous Article

Αστρονόμοι ανακαλύψαν ένα πραγματικό άστρο θανάτου που καταστρέφει έναν πλανήτη με τη βαρύτητα του.

Next Article

Μαγνητικές τομογραφίες αποκαλύπτουν πως αισθάνεται στην πραγματικότητα ο σκύλος μας

Διαβάστε επίσης: