Ο Leonid Rogozov αυτό-χειρούργησε τον εαυτό του το 1961

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

O Leonid Rogozov ήταν ένας σοβιετικός γενικός ιατρός ο οποίος έλαβε μέρος στην έκτη Σοβιετική αποστολή στην Ανταρκτική το 1960-1961. Και, ενώ εκεί, ήταν ο μόνος γιατρός που υπήρχε στο Σταθμό Novolazarevskaya ανέπτυξε σκωληκοειδίτιδα, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να εκτελέσει μια σκωληκοειδεκτομή για τον εαυτό του.

Το 1961, ο Rogozov τοποθετήθηκε σε μία πρόσφατα κατασκευασμένη ρωσική βάση στην Ανταρκτική. Οι 12 άνδρες αποκόπηκαν από τον έξω κόσμο από τον πολικό χειμώνα, μέχρι το Μάρτιο του ίδιου έτους. Το πρωί της 29ης Απριλίου 1961, ο έμπειρος Rogozov ένιωσε γενική αδυναμία, ναυτία, πυρετό,  και πόνο στο κάτω δεξιά τμήμα της κοιλιάς. Τα συμπτώματά του ήταν τα κλασικά: είχε οξεία σκωληκοειδίτιδα. “Ήξερε ότι αν ήταν να επιβιώσει έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση”, ανέφερε η British Medical Journal. .Μεταφορά σε νοσοκομείο ήταν αδύνατο να γίνει εξαιτίας της εξωτερικής χιονοθύελλας. Ο ίδιος αναφέρει στο ημερολόγιο του:

“Φαίνεται ότι έχω σκωληκοειδίτιδα. Είμαι σιωπηλός αλλά μπορώ να πώ, ακόμα και χαμογελαστός. Γιατί φοβίζετε τους φίλους μου; Ποιος θα μπορούσε να με βοηθήσει;

 

photo:Antarctica, 1961: Dr. Leonid Rogozov has to remove his own appendix.

Previous Article

Η τελευταία φωτογραφία του Τιτανικού στην επιφάνεια, το 1912

Next Article

Το νεφέλωμα της Τρόπιδος

Διαβάστε επίσης: