Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από φωτογραφίες

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το ScienceAlert δημοσιεύσε 9 φωτογραφίες από τις οποίες συμπεραίνουμε ότι η αύξηση της τεχνολογίας, έχει φτάσει σε εντυπωσιακό σημείο, μέσα σε λίγα χρόνια.

Από τους υπολογιστές και τις ανακαλύψεις στην κβαντική φυσική μέχρι το Διαδίκτυο και την Αστρονομία.

Για παράδειγμα όπως θα δείτε παρακάτω το περιοδικό Popular Mechanics, το 1949, αναφέρει ότι μια αριθμομηχανή η οποία τότε ζύγισε 30 τόνους με 18000 ηλεκτρονικές λυχνίες, στο μέλλον θα έχει 1000 λυχνίες και θα ζυγίζει 1,5 τόνους. Απ ότι βλέπετε η πρόβλεψη αυτή ήταν τελείως λανθασμένη.

 

Tech1

 

Αυτό είναι το PDP-7 minicoputer, που κατασκεύαζε η Digital Equipment Corporation το 1965. Εκείνη την εποχή, είχε θεωρηθεί εξαιρετικά ισχυρό, και το κόστος του ανερχόταν σε $72.000. Είχε μνήμη 9 kb, και μπορούσε να αναβαθμιστεί σε 144kb.

Παράλληλα, η χωρητικότητα σε μονάδες αποθήκευσης αύξηθηκε τόσο γρήγορα, ώστε πλέον ένα CD μπορεί να χωρέσει μέχρι 1000 terrabytes (σύμφωνα με τελευταίες έρευνες). Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω φωτογραφία με τον Bill Gates, παραλληλήζοντας το απλό χαρτί μ ένα CD.
Tech3
Στο ίδιο μέγεθος πλέον, και σε διάστημα 9 χρόνων τα 128MB, αυξήθηκαν σε 128GB.
Tech4
Το 1956 ένα δίσκος της IBM, είχε χωρητικότητα 5MB, και η μεταφορά του, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

 

 

Το διαδίκτυο είναι ένα εργαλείο που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο, είτε τον έχουν χρησιμοποιήσει, είτε το χρησιμοποιούν συχνά.
Τα παρακάτω στατιστικα τα δίνει η Excelacom δείχνοντας μας μέσα σε 1 λεπτό, πόσα πράγματα συμβαίνουν.

 

Tech8

 

 

 

 

 

Θαυμαστή η πρόοδος και στην Αστρονομία, πλέον μπορούμε να δούμε τον Πλούτωνα, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια πολύ “καθαρά”. To διάστημα και το Σύμπαν έχει γίνει ακόμα “μεγαλύτερο”

Screen Shot 2016-05-09 at 4.35.44 pm

 

Tech6

 

 

 

Με την είσοδο των Smartphones στην αγορά, όλο και περισσότεροι καταναλωτές έχουν στην τσέπη τους πληθώρα εφαρμογών και υπηρεσιών. Μια πολύ καλή προσέγγιση σε αυτό είναι η παρακάτω φωτογραφία.

 

 

Tech2

 

 

 

Previous Article

Το τηλεσκόπιο Hubble τράβηξε μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες ενός κοντινού κομήτη

Next Article

O συνολικός αριθμός ιστοσελίδων και το μέγεθος του διαδικτύου

Διαβάστε επίσης: