Το ScienceAlert δημοσιεύσε 9 φωτογραφίες από τις οποίες συμπεραίνουμε ότι η αύξηση της τεχνολογίας, έχει φτάσει σε εντυπωσιακό σημείο, μέσα σε λίγα χρόνια.
Από τους υπολογιστές και τις ανακαλύψεις στην κβαντική φυσική μέχρι το Διαδίκτυο και την Αστρονομία.
Για παράδειγμα όπως θα δείτε παρακάτω το περιοδικό Popular Mechanics, το 1949, αναφέρει ότι μια αριθμομηχανή η οποία τότε ζύγισε 30 τόνους με 18000 ηλεκτρονικές λυχνίες, στο μέλλον θα έχει 1000 λυχνίες και θα ζυγίζει 1,5 τόνους. Απ ότι βλέπετε η πρόβλεψη αυτή ήταν τελείως λανθασμένη.
Αυτό είναι το PDP-7 minicoputer, που κατασκεύαζε η Digital Equipment Corporation το 1965. Εκείνη την εποχή, είχε θεωρηθεί εξαιρετικά ισχυρό, και το κόστος του ανερχόταν σε $72.000. Είχε μνήμη 9 kb, και μπορούσε να αναβαθμιστεί σε 144kb.



Το διαδίκτυο είναι ένα εργαλείο που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο, είτε τον έχουν χρησιμοποιήσει, είτε το χρησιμοποιούν συχνά.
Τα παρακάτω στατιστικα τα δίνει η Excelacom δείχνοντας μας μέσα σε 1 λεπτό, πόσα πράγματα συμβαίνουν.
Θαυμαστή η πρόοδος και στην Αστρονομία, πλέον μπορούμε να δούμε τον Πλούτωνα, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια πολύ “καθαρά”. To διάστημα και το Σύμπαν έχει γίνει ακόμα “μεγαλύτερο”
Με την είσοδο των Smartphones στην αγορά, όλο και περισσότεροι καταναλωτές έχουν στην τσέπη τους πληθώρα εφαρμογών και υπηρεσιών. Μια πολύ καλή προσέγγιση σε αυτό είναι η παρακάτω φωτογραφία.
- Tags: Αστρονομία, Εικόνες, Επιστήμη, Σύμπαν, Φωτογραφία