Η πραγματική κλίμακα καταστροφής των πυρηνικών όπλων

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Όταν ακούμε για πυρηνικά όπλα, σίγουρα το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι η έκρηξη στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι το 1945.

Από την πρώτη δοκιμή μέχρι και σήμερα, δυστυχώς έχουν πυροδοτηθεί άλλες 2475 πυρηνικές βόμβες και πολλές από αυτές, ήταν ακόμα πιο ισχυρές. Το 85% ανήκαν στις δύο μεγάλες υπερδυνάμεις ( Ρωσία ( 981 ) & Η.Π.Α. ( 1132 ) ).

Όπως είναι λογικό, καμία από αυτές ( εκτός των Χιροσίμα και Ναγκασάκι ), δεν έγινε για πολεμικούς σκοπούς. Σε αντίθετη περίπτωση, μάλλον η Γη δεν θα υπήρχε τώρα.

Το παρακάτω video μας εξηγεί, ότι:

H βόμβα της Χιροσίμα παρήγαγε μια έκρηξη ίση με 15.000 τόνους TNT και τρεις ημέρες αργότερα, το Ναγκασάκι υπέστη μια έκρηξη 21.000 τόνων.

Σήμερα το οπλοστάσιο των Η.Π.Α. διαθέτει βόμβα με την κωδική ονομασία Β83 η οποία παράγει έκρηξη 1,2 μεγατόνων. Για να καταλάβετε την δύναμη αυτή, 1 μεγατόνος ισούται με 1 εκατομμύριο τόνους ΤΝΤ, 80 φορές πιο ισχυρή από την έκρηξη του 1945.

Το νέφος μανιταριού που θα υψωθεί σε περίπτωση έκρηξης είναι πολύ μεγαλύτερο από το ύψος που πετάνε τα εμπορικά αεροσκάφη ή το Έβερεστ.

 

Η Β83 δεν είναι η μεγαλύτερη που έχει δοκιμαστεί ποτέ. Την πρωτιά κατέχει η βόμβα με την κωδική ονομασία “Castle Bravo”, 15 μεγατόνων, 1000 φορές δηλαδή πιο ισχυρή από την έκρηξη στο Ναγκασάκι.

H μεγαλύτερη, ωστόσο, έκρηξη που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία, πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1961 όταν η Σοβιετική Ένωση παρήγαγε την Tsar Bomba – μια βόμβα με ισχύ έκρηξης 50 μεγατόνων ( 3.333 βόμβες αντίστοιχες της Χιροσίμα )- πάνω από το αρχιπέλαγος Novaya Zemlya στον Αρκτικό Ωκεανό.

Η έκρηξη ήταν τόσο έντονη,  που προκάλεσε τη ρήξη παραθύρων στη Νορβηγία και τη Φινλανδία.

Η Σοβιετική Ένωση δήλωσε τότε ότι είχε σχέδια για τη δημιουργία όπλων που θα ήταν δύο φορές πιο ισχυρά..

Δείτε όλα τα παραπάνω στο video που ακολουθεί.

Previous Article

Πώς γεννήθηκε το Σύμπαν; Από τα βαρυτικά κύματα ως την υπερσυμμετρία…

Next Article

Βρέθηκε τεράστιος μετεωρίτης στην Αργεντινή

Διαβάστε επίσης: