“Η πιο όμορφη αυτοκτονία”

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Αυτό η ισχυρή φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Robert C. Wiles, και δόθηκε στη δημοσιότητα στις 12 Μαΐου, 1947 σε τεύχος του περιοδικού Life. Κυκλοφόρησε με τη λεζάντα: “Στο κάτω μέρος του Empire State Building το σώμα της Evelyn McHale αναπαύεται ήρεμα, “χτυπώντας” τον ουρανό ενός αυτοκινήτου”. Η αυτοκτονία της Evelyn McHale είναι ίσως η πιο διάσημη στο Empire State Building. Η νεαρή και όμορφη Evelyn πήδηξε από τον 86ο όροφο το 1947 και προσγειώθηκε στην οροφή μιας λιμουζίνας των Ηνωμένων Εθνών που ήταν παρκαρισμένη ακριβώς από κάτω. Με μια ήρεμη και κομψή εμφάνιση, με τα πόδια σταυρωμένα στους αστραγάλους, ο τρόπος που διπλώθηκαν οι λαμαρίνες στο όχημα πλαισιώνοντας το άψυχο κορμί της, δίκαια έδωσαν το τίτλο στη φωτογραφία “η πιο όμορφη αυτοκτονία. Όταν πέθανε, φορούσε ακόμα τα μαργαριτάρια της και τα λευκά γάντια.

 

Evelyn McHale, colored photo.

 

Έβελιν Μακχέιλ

 

Πριν πηδήξει από το κτίριο τοποθέτησε τα καλλυντικά της, λίγα δολάρια, οικογενειακές φωτογραφίες και ένα σημείωμα το οποίο έγραφε:

 

 

«Δε θέλω κανείς, ούτε η οικογένειά μου, να με δει. Μπορείτε να κάψετε το σώμα μου; Ικετεύω εσάς και την οικογένειά μου – μην με κηδέψετε και μη κάνετε κανένα μνημόσυνο. Ο μνηστήρας μου, μου ζήτησε να τον παντρευτώ τον Ιούνιο. Δεν νομίζω ότι θα ήμουν καλή σύζυγος. Είναι πολύ καλύτερα χωρίς εμένα. Πείτε στον πατέρα μου ότι έχω κληρονομήσει πάρα πολλές απ’ τις συνήθειες της μητέρας μου»….

 

 

 

Previous Article

Το υποβρύχιο U-118, ξεβράστηκε στην πόλη Hastings της Αγγλίας το 1919

Next Article

“The Gadget”, η πρώτη ατομική βόμβα το 1945

Διαβάστε επίσης: