Η Κίνα σχεδιάζει να προσγειωθεί στη “σκοτεινή” πλευρά της Σελήνης το 2018

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η ανθρωπότητα έστελνε σκάφη για να εξερευνήσει τη Σελήνη από το 1959. Όμως σε αυτά τα 57 χρόνια, η πίσω πλευρά του φεγγαριού παρέμεινε ανέγγιχτη από την ανθρώπινη παρουσία. Τώρα η Κίνα ελπίζει να το αλλάξει αυτό.

Σύμφωνα με το Κινεζικό κρατικό κανάλι Xinhua News, η Κίνα σκοπεύει να φτάσει στη πίσω πλευρά της Σελήνης μέχρι το 2018, όπως αναφέρει το Reuters . Το Chang’e-4, ένα μη επανδρωμένο σκάφος που ονομάστηκε έτσι από την μυθολογική Κινεζική θεά του φεγγαριού, θα εξερευνήσει και θα μελετήσει τη γεωλογία του αχαρτογράφητου Σεληνιακού τοπίου.

Αυτή η πλευρά του φεγγαριού, που δεν είναι ποτέ ορατή από τη Γη, έγινε ορατή σε εμάς για πρώτη φορά μέσα από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από διαστημικά σκάφη. Οι πρώτες φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 1959, όταν η Σοβιετική ένωση εκτόξευσε το σκάφος Luna 3

Δεν έχουμε πάει ποτέ στη πίσω πλευρά της Σελήνης, καθώς η επικοινωνία από και προς την Γη ουσιαστικά μπλοκάρεται σε αυτό το σημείο. Αυτό σημαίνει ότι για να διατηρηθεί η επικοινωνία ενός σκάφους που θα βρίσκεται σε αυτό το σημείο, ένας δορυφόρος ή ένα δεύτερο σκάφος θα πρέπει να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη ώστε να μπορεί να αναμεταδίδει τα σήματα επικοινωνίας. Ωστόσο για αυτόν ακριβώς το λόγο η Κίνα θέλει να χτίσει μία Σεληνιακή βάση στο σημείο αυτό, καθώς θα προστατεύεται από την συνεχόμενη ροή ραδιοκυμάτων επικοινωνίας που εκπέμπονται από τη Γη και έτσι αποτελεί ιδανικό σημείο για ένα ραδιοτηλεσκόπιο που θα μπορεί να έχει μία πολύ πιο καθαρή εικόνα του σύμπαντος.

Ο πρόεδρος Xi Jinping έθεσε σαν πρώτη προτεραιότητα την εξερεύνηση του διαστήματος στην Κίνα, ελπίζοντας να χρησιμοποιήσει το διαστημικό πρόγραμμα σαν μια επίδειξη της αυξανόμενης οικονομικής και τεχνολογικής δύναμης της χώρας. Μέχρι στιγμής, οι Κινεζικές διαστημικές αποστολές έχουν κατηγορηθεί ότι απλά μιμούνταν προηγούμενες αποστολές των Ρώσων και των Αμερικάνων. Ωστόσο, αν η αποστολή του Chang’e-4 στεφθεί με επιτυχία, η Κίνα θα εδραιώσει την θέση της σαν ένας μεγάλος νέος παίκτης στο παιχνίδι της εξερεύνησης του διαστήματος.

Previous Article

Η ανακάλυψη της “γρήγορης ανάφλεξης” ανοίγει το δρόμο για την πυρηνική σύντηξη

Next Article

Το μήνυμα του Steven Hawking σε αυτούς που υποφέρουν από κατάθλιψη

Διαβάστε επίσης: