Η εταιρία Blue Origin ετοιμάζει επανδρωμένη πτήση στο διάστημα το 2017

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Πέρυσι, η εταιρεία Blue Origin του Jeff Bezos βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα όταν έγινε ο πρώτος ιδιωτικός οργανισμός που εκτόξευσε πύραυλο στο διάστημα και τον προσγείωσε ξανά στη Γη με ασφάλεια, δημιουργώντας ταυτόχρονα και ένα ευγενή ανταγωνισμό με την Space X του Elon Musk. Τώρα ο Bezos αποκάλυψε ότι η εταιρεία του σχεδιάζει να στείλει και ανθρώπους στο διάστημα από του χρόνου.

Καμία ιδιωτική εταιρεία δεν έχει στείλει ποτέ ανθρώπους στο διάστημα σε ένα κάθετο πύραυλο(αν και το SpaceShipOne έχει την τιμή να είναι το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό λεωφορείο), οπότε όποιος κάνει την παρθενική πτήση θα έχει την τιμή να είναι ο πρώτος. Η Blue Origin είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα κρυπτική για τις προθέσεις τις, οπότε η πρόσφατη αυτή αποκάλυψη ήρθε λίγο ξαφνικά.

Ο Bezos αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας για επανδρωμένες πτήσεις το 2017 σε συνέντευξη τύπου την περασμένη βδομάδα, όπως αναφέρει το Associated Press, κατά τη διάρκεια της οποίας είπε επίσης ότι η εταιρεία θα είναι πιο αποκαλυπτική σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της από εδώ και πέρα.

“Θα κάνουμε πρώτα κάποιες δοκιμαστικές πτήσεις με ειδικούς πιλότους το 2017, και αν όλα κυλήσουν ομαλά θα ξεκινήσουμε και πτήσεις με αστροναύτες το 2018” είπε ο Bezos σύμφωνα με το Reuters.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες. Δεν υπάρχουν εισιτήρια προς πώληση ακόμα, ούτε και υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το πόσο θα κοστίζουν. Ίσως θα μπορούσε να γίνει μια σύγκριση με την Virgin Galactic, ωστόσο, η οποία χρεώνει 250.000 δολάρια για σύντομες πτήσεις στο διάστημα με το διαστημικό της λεωφορείο, το SpaceShipTwo, που θα αρχίσουν στα επόμενα δύο χρόνια.

Η Blue Origin δουλεύει επίσης πάνω σε μηχανές πυραύλων για την United Launch Alliance, έναν όμιλο αμερικανικών εταιρειών αεροδιαστημικής, και ενώ ο Bezos χρηματοδοτεί ο ίδιος την εταιρεία του προς το παρόν, ελπίζει ότι πρωτοβουλίες σαν και αυτές αλλά και τον διαστημικό τουρισμό, μπορούν να λειτουργήσουν αρκετά προσοδοφόρα στο μέλλον.

 

 

Photo credit: What the view from New Shepard might look like. Blue Origin
Previous Article

Πάγος αρχαίος όσο και το ηλιακό μας σύστημα, βρέθηκε στον κομήτη 67Ρ

Next Article

Μια νέα ματιά στην ανάπτυξη των νέων άστρων

Διαβάστε επίσης: