Η εκπαίδευση, για να γίνει ο πρώτος καλλιτέχνης του διαστήματος (photo story)

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο Michael Najjar ήταν αποφασισμένος να γίνει ο πρώτος καλλιτέχνης του διαστήματος στο παρθενικό ταξίδι της Virgin Galactic. Οι εικόνες τεκμηριώνουν την εξαντλητική εκπαίδευση που είχε υποστεί προκειμένου να προετοιμαστεί για το “διαφορετικό” αυτό ταξίδι. Στις εικόνες συμπεριλαμβάνεται και η πτήση στην στρατόσφαιρα μ ένα μαχητικό τζετ MIG-29 με ταχύτητα σχεδόν δύο φορές την ταχύτητα του ήχου.

Gallery Image

Αυτή η εικόνα μας δείχνει μια προπόνηση που κάνουν συνήθως οι κοσμοναύτες. Έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του 2012. Το “κελί” είναι βυθισμένο σε μια τεράστια δεξαμενή νερού για να προσομοιώσει τη βαρύτητα που είναι γνωστή ως “ουδέτερη πλευστότητα.”

 

Gallery Image

Μια αυτοπροσωπογραφία στην όρια του διαστήματος με ένα ρωσικό μαχητικό τζετ MiG-29. Ο Najjar εκτοξεύτηκε με υπερηχητική ταχύτητα στη στρατόσφαιρα, φθάνοντας σε ύψος περίπου 64.000 ποδιών.

 

Gallery Image

Αυτή η εικόνα διερευνά τη διαδικασία του διαστημικού αποπροσανατολισμού, η οποία λαμβάνει χώρα σε ένα περιβάλλον μικροβαρύτητας. Η εικόνα αυτή μας δείχνει μια πτήση Zero-G που λήφθηκε από τον Najjar τον Οκτώβριο του 2013 στο Κέντρο Εκπαίδευσης κοσμοναυτών Γιούρι Γκαγκάριν στο Star City, στη Ρωσία.

 

Gallery ImageΈνα από τα τμήματα των χρυσών καθρεπτών του James Webb Space Telescope (JWST). Αυτό το τηλεσκόπιο επόμενης γενιάς έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2018 ως αντικαταστάτης του γνωστού διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble. Η κύρια επιστημονική αποστολή του, είναι να ψάξει για το φως από τα πρώτα αστέρια και τους γαλαξίες που σχηματίστηκαν στο σύμπαν, μετά το Big Bang.

 

Gallery Image

Η τελευταία εκτόξευση ενός διαστημικού λεωφορείου των ΗΠΑ στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου 2011, και σηματοδότησε το τελευταίο κεφάλαιο στα 30 χρόνια της ιστορίας της NASA των διαστημικών πτήσεων. Η εκδήλωση φωτογραφήθηκε από τον Najjar στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Αυτή η εικόνα συνδυάζει τις τρεις φάσεις της απογείωσης.

 

Gallery Image

Η Spaceport America είναι η πρώτη εμπορική διαστημική βάση στον πλανήτη, που βρίσκεται στην έρημο Νέο Μεξικό δυτικά της White Sands Missile Range. Αυτό το φουτουριστικό κτήριο σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Lord Norman Foster. Θα είναι το κομβικό σημείο για τις μελλοντικές εμπορικές διαστημικές πτήσεις από τη Virgin Galactic και άλλες ιδιωτικές εταιρείες του χώρου.

 

Το Atacama Large Millimeter Array βρίσκεται στην έρημο Ατακάμα της Χιλής. Αποτελείται από 66 κεραίες υψηλής ακρίβειας που βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από 1.600 πόδια. Το τηλεσκόπιο αναμένεται να παρέχει πληροφορίες για τη γέννηση των άστρων στο πρώιμο σύμπαν, λεπτομερή απεικόνιση τοπικών αστεριών, και σχηματισμούς πλανητών.

 

Gallery Image

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από την κορυφή του βουνού Cerro Armazones, στην έρημο Ατακάμα της Χιλής. Ένα τηλεσκόπιο αιχμής, το E-ELT, θα κατασκευαστεί εδώ. Οι εργασίες είναι τώρα σε εξέλιξη και έχει ως στόχο να τεθεί σε λειτουργία από το 2024.

 

Gallery Image

Εδώ φαίνονται οι ομοιότητες μεταξύ του Άρη και της Γης. Τα γεωλογικά στοιχεία δείχνουν ότι ο Άρης θα μπορούσε να ήταν ζεστός και υγρός στο μακρινό παρελθόν του. Αυτή η φωτογραφία συγχωνεύει μια εικόνα της ερήμου Atacama στη Χιλή με φωτογραφίες που ελήφθησαν από το ρομποτικό όχημα Curiosity.

 

Gallery Image

Τα μεγάλα αυτά δοχεία αλουμινίου μεταφέρουν τμήματα του James Webb Space Telescope (JWST). Το τηλεσκόπιο έχει σκοπό να αντικαταστήσει το διάσημο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble το 2018.

 

Η εικόνα απεικονίζει το πλήρωμα του TMA-14M που άφησε τη γη με ένα διαστημόπλοιο Soyuz το Σεπτέμβριο του 2014. Ο Barry Wilmore, Ο Αlexander Samokutajew και η Yelena Serowa ξεκίνησαν από το Baikonour του Καζακσταν για τον το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

 

Gallery Image

Μία πλήρους κλίμακας μακέτα, της ρωσικής μονάδας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Η μακέτα στεγάζεται 39 πόδια κάτω από την επιφάνεια της Γης σε ένα γιγανταίο υποβρύχιο εργαστήριο το οποίο χρησιμοποιείται από Ρώσους κοσμοναύτες για εκπαίδευση (EVA).

 

Gallery Image

Μια απεικόνιση των πάνω από 500.000 “άχρηστων” αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

 

Gallery Image

Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει την αναπόφευκτη σύγκρουση μεταξύ του δικού μας Γαλαξία και του πιο κοντινού μας γείτονα, το γαλαξία της Ανδρομέδας, επίσης γνωστό και ως M31. Οι παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble δείχνουν ότι οι δύο γαλαξίες, αλληλεπιδρούν μαζί με αμοιβαία έλξη και θα συγκρουστούν σε περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα.

 

Gallery Image

Οπτικοποίηση της λεγόμενη θεωρίας του Big Bounce, η οποία περιγράφει τη γέννηση του σύμπαντος μας ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης ενός προηγούμενου σύμπαντος. Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει το σύμπαν που υπήρχε πριν από τις γνωστό μας σύμπαν, μια αναλαμπή του χρόνου πριν από το Big Bang. Η σύνθεση βασίζεται σε δεδομένα που λαμβάνει το τηλεσκόπιο Hubble.

 

Gallery Image

Στις 31 Οκτωβρίου, 2014, το Virgin Galactic SpaceShipTwo συνετρίβη στην έρημο Mojave, στην Καλιφόρνια. Αυτή η εικόνα αναμιγνύει φωτογραφίες από το πραγματικό γεγονός με πλάνα που πήρε ο από το διαστημόπλοιο κατά τις προηγούμενες δοκιμαστικές πτήσεις.

Previous Article

Η εκπληκτική έκθεση ανθρώπινων σωμάτων “Body Worlds”

Next Article

Υπογραφές Διάσημων Συγγραφέων Που Δημοπρατήθηκαν Έναντι Εντυπωσιακών Ποσών.

Διαβάστε επίσης: