Επαναχρησιμοποιήθηκε πύραυλος για τρίτη φορά αφού απογειώθηκε και προσγειώθηκε με επιτυχία

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το Σάββατο, 2 Απριλίου, η εταιρεία Blue Origin εκτόξευσε τον πύραυλο New Shepard για μια σύντομη πτήση στο διάστημα για τρίτη φορά από τον ειδικό χώρο εκτόξευσης στο δυτικό Texas, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά την λειτουργικότητα της επαναχρησιμοποιήσιμης τεχνολογίας πυραύλων της.

Κατά την πτήση αυτή, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε ευθεία πάνω φτάνοντας ένα ύψος 103,8 χιλιομέτρων, βίωσε για λίγο περιβάλλον μικροβαρύτητας, και στη συνέχεια επέστρεψε στη Γη. Ήταν ο ίδιος πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε και στις προηγούμενες δύο πτήσεις. Η μη επανδρωμένη κάψουλα του πυραύλου αποσπάστηκε, για να προσγειωθεί με τη  βοήθεια αλεξίπτωτων, ενώ ο πύραυλος πραγματοποίησε ειδική προσγείωση όπως και τις προηγούμενες δύο φορές. Αυτή τη φορά όμως σημείο κλειδί αποτέλεσε η χρονική στιγμή που επανενεργοποιήθηκε ο κινητήρας.

Η διαδικασία προσγείωσης εκκινήθηκε σε ύψος 1100 μέτρων πάνω από το έδαφος, με τον CEO της εταιρείας, Jeff Bezos, να δηλώνει ότι “6 δευτερόλεπτα αργότερα, αν δεν άνοιγε ο κινητήρας θα υπήρχε πρόσκρουση.” Φυσικά αυτό έγινε κατόπιν προγραμματισμού για να γίνει επίδειξη της πραγματικά εντυπωσιακής τεχνολογίας του κινητήρα BE-3 του πυραύλου.

Η εταιρεία Blue Origin, μαζί με την ανταγωνίστρια της, Space X, σχεδιάζουν να γίνουν πρωτοπόροι στην ιδιωτικοποίηση των διαστημικών πτήσεων, και από το 2017 ετοιμάζονται για τις πρώτες επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις τους. Στο παρακάτω βίντεο της εταιρείας μπορείτε να δείτε τα φοβερά πλάνα της εκτόξευσης αλλά και της προσγείωσης του πυραύλου.

 

Previous Article

Μια νέα ανακάλυψη ενός καφέ νάνου, ίσως οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου

Next Article

Αστρονόμοι ανακάλυψαν το πρώτο άστρο με ατμόσφαιρα σχεδόν εξ ολοκλήρου από οξυγόνο

Διαβάστε επίσης: