Η αυτοπυρπόληση του μοναχού, 1963

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Τον Ιούνιο του 1963, ο Βιετναμέζος Βουδιστής μοναχός Thich Quang Duc κάηκε μέχρι θανάτου σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση στη Σαϊγκόν. Προσπάθησε να δείξει ότι χρειάζεται η καταπολέμηση όλων των μορφών καταπίεσης επί ίσοις όροις, και ο Βουδισμός, έπρεπε να έχει τους μάρτυρες του.

Η αυτοπυρπόληση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το καθεστώς του Νοτίου Βιετνάμ του Diem με τις καθολικές πολιτικές και διακρίσεις απέναντι στους βουδιστικούς νόμους. Ειδικότερα, αυτό ήταν μια απάντηση στην απαγόρευση της βουδιστική σημαίας, 2 ημέρες μετά την εμφάνιση του πρωθυπουργού Diem με σταυρούς. Νωρίτερα έκανε αφιέρωμα στον Χριστό και την καθολική Εκκλησία. Η αυξανόμενη δυσαρέσκεια των Βουδιστών απέναντι του ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα του Νοτίου Βιετνάμ, και τελικά οι πράξεις του οδήγησαν σε πραξικόπημα.

Ο John F. Kennedy είπε σε σχέση με την φωτογραφία του Duc φωτιά: “Δεν υπάρχει καμία είδηση ​​στην ιστορία που έχει προκαλέσει τόση συγκίνηση σε όλο τον κόσμο, όπως αυτή”. Ο Φωτογράφος Malcolm Browne κατέλαβε τη σκηνή στη Σαϊγκόν για την Associated Press, και η έντονη ασπρόμαυρη εικόνα γρήγορα έγινε σύμβολο των ταραχών τη δεκαετία του 1960.

 

In June of 1963, Vietnamese Mahayana Buddhist monk Thích Quang Duc burned himself to death at a busy intersection in Saigon.

Previous Article

O Μπόμπι Φίσερ παίζοντας με 50 αντιπάλους ταυτόχρονα στο ξενοδοχείο του Χόλιγουντ, το 1964

Next Article

O Lennon υπογράφει στον φονιά του

Διαβάστε επίσης: