Η Ασυνήθιστη Τέχνη του Νευροεπιστήμονα που « έγινε » Φωτογράφος.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο Eran Gilat ξεκίνησε τις πανεπιστημιακές του σπουδές ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του ως βιολόγος. Ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησε ότι, αν και του άρεσε η βιολογία, αυτό που τον γοήτευε ήταν οι Νευροεπιστήμες και  η μελέτη της ηλεκτροφυσιολογίας των ανθρώπινων κυττάρων και ιστών , ιδίως της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Ο Gilat, είναι επίσης  αυτοδίδακτος φωτογράφος και ενώ αρχικά ασχολούνταν κυρίως με τη φωτογραφία δρόμου, τον τελευταίο καιρό περνά τον περισσότερο χρόνο του στο στούντιο , όπου δημιουργεί εκπληκτικές φωτογραφίες νεκρής φύσης που εστιάζουν σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων,συμπεριλαμβανομένων της θνησιμότητας και των ζωικών οργάνων.  

Ως Νευρολόγος, ο Gilat έχει κάνει εκτεταμένη έρευνα για την επιληψία και έχει υπάρξει μέντορας για πολλούς φοιτητές ιατρικής. Αν και δεν χρησιμοποιεί ανθρώπινα όργανα, ο Gilat βρίσκει τα ζωικά τους ομόλογα κυρίως σε αγορές κρεάτων. Στη συνέχεια φέρνει τα όργανα πίσω στο στούντιο του, δημιουργώντας  μέσω της ταρίχευσης ή με πλάσματα της θάλασσας εικόνες που σε αρκετούς μπορεί να φαίνονται από απωθητικές έως αηδιαστικές.

7

5

1

Αν και παθιασμένος με την τέχνη του, ο Gilat δεν είχε σκεφτεί ποτέ να επικοινωνήσει τη δουλειά του έξω από το στούντιο στον κόσμο της τέχνης. Μερικά χρόνια πριν, ωστόσο, και ενώ επισκεπτόταν την Νέα Υόρκη για να δώσει μια σειρά από επιστημονικές διαλέξεις, συνάντησε τον Sam Barzilay, συνιδρυτής της Photoville. Τα θερμά σχόλια που δέχτηκε για την δουλειά του, οδήγησαν σε μια συνάντηση με τον Kehrer Verlag και τελικά σε συμφωνία να εκδώσει το βιβλίο φωτογραφίας του με τίτλο « Life Science ».

4

6

Καθώς προχωρούσε  με το έργο του, ο Gilat αναφέρει ότι  « η σκέψη του είχε μετακινηθεί σε μια βαθύτερη έρευνα του υλισμού, της θνησιμότητας και των ηθικών ζητημάτων. Αισθάνεται ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μάθουν πολλά από τον κόσμο των ζώων ».

« Νομίζω ότι το ζωικό βασίλειο είναι πολύ καλύτερο από την ανθρωπότητα, και δεν χρειάζεται να επισημάνω κάτι συγκεκριμένο ως προς αυτό. Γνωρίζω ότι το ζωικό βασίλειο είναι προγραμματισμένο για την επιβίωση, και έτσι οι όποιες βίαιες συμπεριφορές καταγράφονται σε αυτό, είναι θέμα επιβίωσης. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πιο αναπτυγμένος. Δημιούργησε το iPhone το οποίο φυσικά είναι κάτι « μεγάλο », αλλά ανέπτυξε επίσης και τεχνικές βασανιστηρίων … τα ζώα δεν θα έφταναν ποτέ σε αυτό το σημείο ».

 

3

 

2

 

 

Image Credits
Source ]
Previous Article

Ζωγραφιές φτιαγμένες από ανθρώπινο αίμα και ούρα.

Next Article

“Mal du depart”, του Νίκου Καββαδία

Διαβάστε επίσης: