Μια γυναίκα χτυπάει νεοΝαζί με την τσάντα της, 1985

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η γυναίκα που χτυπά ένα νεοναζί με την τσάντα της, είναι μια διάσημη φωτογραφία που έλαβε χώρα στο Växjö, στη Σουηδία, στις 13 Απριλίου 1985 από τον φωτογράφο Hans Runesson. Απεικονίζει μια 38χρονη γυναίκα που χτυπά έναν Νεοναζί με μια τσάντα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης των υποστηρικτών του αντίστοιχου κόμματος. Η γωνία της φωτογραφίας, η στάση της γυναίκας, η έκφραση του προσώπου, την κάνει να φαίνεται πολύ μεγαλύτερη από ότι είναι πραγματικά. Είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα Dagens Nyheter την επόμενη μέρα. Αυτή η φωτογραφία πυροδότησε μια τεράστια συζήτηση στη Σουηδία. Η γυναίκα – η οποία υπέφερε από άγχος και μισούσε το φως της δημοσιότητας – κατέληξε να αυτοκτονήσει δύο χρόνια αργότερα.

Η γυναίκα στη φωτογραφία είναι η Danuta Danielsson. Ήταν πολωνικής-εβραϊκής καταγωγής, η μητέρα της ήταν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης και ένιωσε πολύ θυμωμένη όταν είδε τον νεαρό Ναζί στην ήσυχη πόλη.

O νεο-Ναζί Seppo Zaluska που ήταν μέλος των Ναζί του κόμματος Nordic, αργότερα καταδικάστηκε για φόνο. Bασανίσε και δολοφόνησε έναν ομοφυλόφιλο την ίδια χρονιά.

Το 2014 η γλύπτης Susanna Arwin έκανε μια μινιατούρα άγαλμα της Ντάνιελσον με βάση τη φωτογραφία.

 

Previous Article

Το Βερολίνο στο τέλος του πολέμου το 1945

Next Article

Γυναίκα πολεμιστής του ΙΡΑ, 1970s

Διαβάστε επίσης: