Γυναίκα πολεμιστής του ΙΡΑ, 1970s

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Ιρλανδό φωτογράφο Colman Doyle. Η αρχική λεζάντα αυτής της φωτογραφίας που δημοσιεύθηκε από τον Doyle ήταν: “Μια γυναίκα εθελοντής του IRA σε ενεργό υπηρεσία στο Δυτικό Μπέλφαστ με ένα τυφέκιο AR 18”.

Το όπλο που κρατάει το κορίτσι είναι ένα ArmaLite AR-18. Το παρατσούκλι αυτού του όπλου ήταν “Widowmaker”. Το AR-18 τυφέκιο βρέθηκε να είναι πολύ κατάλληλο για τους σκοπούς των μαχητών του IRA, λόγω του μικρού του μεγέθους και του πτυσσόμενου κοντακίου, που σήμαινε ότι ήταν εύκολο να κρυφτεί. Επιπλέον, ήταν σε θέση να ρίξει ταχεία βολή με ιδιαίτερη δύναμη. Αρχικά το AR-18 σχεδιάστηκε το 1963 στην Καλιφόρνια, αλλά ποτέ δεν υιοθετήθηκε ως πρότυπο τουφέκι από κάποιο έθνος. Παρ ‘όλα αυτά πωλήθηκε σε εταιρείες στην Ιαπωνία και την Αγγλία. Οι Ιρλανδοί αγαπούσαν τα AR τόσο πολύ που έγραψαν ακόμη και τραγούδια γι ‘αυτά.

Στην Ιρλανδία, υπήρχαν γυναίκες τόσο σε Ρεπουμπλικανικές ομάδες όπως ο IRA, που αγωνίζονταν εναντίον των βρετανικών δυνάμεων, καθώς και σε ομάδες των Loyalists που υποστήριζαν τη συνέχιση της βρετανικής κυριαρχίας στην περιοχή. Συνήθως οι γυναίκες πραγματοποιούσαν ορισμένα μη στρατιωτικά καθήκοντα.

A woman IRA volunteer on active service in West Belfast with an AR18 assault rifle.

Previous Article

Μια γυναίκα χτυπάει νεοΝαζί με την τσάντα της, 1985

Next Article

Αυστραλιανοί Αβοριγίνοι με αλυσίδες στη φυλακή Wyndham, το 1902

Διαβάστε επίσης: