Εταιρία ισχυρίζεται ότι μέσω της τεχνητής νοημοσύνης θα μεταφέρει τη συνειδητότητα του ανθρώπου

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Όλους μας φοβίζει ο θάνατος και για το λόγο αυτό, η επιστήμη ανέκαθεν προσπαθούσε να τον νικήσει. Τα ηθικά διλήμματα είναι πολλά. Σε φιλοσοφικό επίπεδο μας τρομάζει αν τελικά υπάρξουμε για πάντα, για άλλους καταργείται βέβαια η ματαιότητα.

Μια εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεση της να αναστήσει τους νεκρούς με το να αποθηκεύσει τις αναμνήσεις τους  και να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να τους γυρίσει στη ζωή.

Η εταιρεία λέγεται Humai, και προς το παρόν είναι ιδιαίτερα φειδωλή ως προς τις λεπτομέρειες. Και ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το αν είναι όλο αυτό κάποιο διαφημιστικό κόλπο. Η εταιρεία λέει ότι “θέλει να αποθηκεύσει τον τρόπο ομιλίας, τα μοτίβα συμπεριφοράς, την διαδικασία σκέψης και πληροφορίες για το πως λειτουργεί το σώμα από μέσα προς τα έξω”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους.

Οι πληροφορίες αυτές στη συνέχεια “θα κωδικοποιηθούν σε διάφορες τεχνολογίες ανιχνευτών, οι οποίες θα ενσωματωθούν σε ένα τεχνητό σώμα μαζί με το μυαλό ενός πεθαμένου ανθρώπου”, όπως είπαν οι ίδιοι.

Σε μια συνέντευξη στο PopSci, ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Josh Bocanegra είπε, “ πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να αναστήσουμε τον πρώτο άνθρωπο μέσα στα επόμενα 30 χρόνια”.

Επίσης έδωσε παραπάνω εξηγήσεις σχετικά με τη διαδικασία, λέγοντας ότι θα χρησιμοποιήσουν κρυογονικές τεχνολογίες για να παγώσουν και να αποθηκεύσουν ένα εγκέφαλο μετά το θάνατο, κρατώντας τον ασφαλή μέχρι η τεχνολογία να είναι έτοιμη για να τον τοποθετήσουν σε ένα τεχνητό σώμα.

Το πως ακριβώς θα είναι αυτά τα τεχητά σώματα είναι ακόμα άγνωστο, ενώ και η διαδικασία της αντιγραφής των νευρωνικών πληροφοριών ενός ανθρώπου είναι ακόμα σε επίπεδο επιστημονικής φαντασίας. Η εταιρεία είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη ωστόσο, σε σημείο να ισχυρίζεται ότι ο θάνατος θα είναι κάποια στιγμή προαιρετικός με την μέθοδο τους.

Μιλώντας στο IEETο Bocanegra πρόσθεσε ότι  ενώ άλλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να φτιάξουν εικονικές εκδοχές ανθρώπων αφού πεθάνουν, η δικιά του θα είναι η πρώτη που θα φέρει ανθρώπους πίσω στη ζωή.” Δεν νομίζω ότι οι ταφόπλακες, οι φωτογραφίες, τα βίντεο ή ακόμα και οι ίδιες μας οι αναμνήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να θυμόμαστε κάποιον που πέθανε. Αντί αυτού, πιστεύω ότι μία τεχνητώς έξυπνη εκδοχή από κάποιον αγαπημένο μας, με τον οποίο θα μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε μέσω κειμένου και φωνής θα ήταν  κάτι πιο επιθυμητό.”

Αυτή την εταιρεία σίγουρα θα την παρακολουθήσουμε και στο μέλλον για να δούμε αν κάνουν κάποια σημαντική πρόοδο για να πετύχουν το μεγάλο τους στόχο.

 

photo credit: Arman Zhenikeyev/Shutterstock

Previous Article

Το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου είναι σχεδόν έτοιμο

Next Article

Εκπληκτικό video δείχνει την κλίμακα του Σύμπαντος

Διαβάστε επίσης: