Εκπληκτικό σύννεφο ουράνιου τόξου στο Τζαμαϊκανό Ουράνο

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Μια τουρίστρια στη Τζαμάικα έμεινε έκπληκτη όταν έγινε μάρτυρας ενός σπάνιου φαινομένου στα τέλη Οκτώβρη. Η Beckie Bone Dunning,από το Μισούρι των ΗΠΑ, τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία του φαινομένου που λέγεται σύννεφο ουράνιου τόξου.

Αφού πόσταρε την φωτογραφία στη σελίδα του The Weather Channel , έλαβε απάντηση από τον μετεωρολόγο Nick Wiltgen, που εξήγησε ότι το φοβερό θέαμα παράγεται από ένα φαινόμενο που είναι γνωστό ως ιριδισμός. Αυτό προκαλείται όταν το φως κάνει περίθλαση σε σταγόνες νερού και σωματίδια πάγου, και έχει σαν αποτέλεσμα διάφορα μήκη κύματος (καθένα από τα οποία γίνεται αντιληπτό στο μάτι σαν διαφορετικό χρώμα) να διαχέονται.

Τα σύννεφα ουράνιων τόξων εμφανίζονται συχνά μετά από καταιγίδες, καθώς ο αέρας πάνω από τα σύννεφα ωθείται προς το πάνω, κάτι που προκαλεί την διαστολή και την ψύξη του. Καθώς αυτό συμβαίνει, η υγρασία στον αέρα συμπυκνώνεται και σχηματίζει ένα σύννεφο που μοιάζει με καπάκι. Τότε τα διάφορα χρώματα φαίνονται στις άκρες του σύννεφου καθώς τα σωματίδια μέσα του περιθλούν το ηλιακό φως και δημιουργούν το μαγευτικό αυτό φαινόμενο.

Previous Article

Δορυφόρος της Ευρωπαϊκής υπηρεσίας διαστήματος θα μετράει τη φωτοσύνθεση των φυτών

Next Article

Το αλκοόλ και η αγάπη έχουν σχεδόν την ίδια επίδραση στον εγκέφαλο

Διαβάστε επίσης: