Εκπληκτικές νέες φωτογραφίες δείχνουν κάτι που μοιάζει με σύννεφα στον Πλούτωνα

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Εικόνες που βρέθηκαν στην κατοχή του Jacob Aron από το New Scientist, αποκαλύπτουν κάτι που μοιάζει με σύννεφα στον πλανήτη Πλούτωνα. Αν επιβεβαιωθούν, τα ευρήματα θα είναι πολύ σημαντικά, και θα υποδηλώνουν ότι υπάρχει μεγάλη ατμοσφαιρική δραστηριότητα στον πλανήτη νάνο.

Οι εικόνες από το New Horizons, που δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα, φαίνεται να δείχνουν κάποιες μάζες πάνω από το Πλούτωνα που ίσως είναι μικρά σύννεφα. Προς το παρόν δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκαλεί την δημιουργία των συννέφων ή από τι ακριβώς αποτελούνται. Ωστόσο, μία επερχόμενη εργασία από τους ερευνητές του περιοδικού Science ίσως αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες.

 

ploutonas

The labelled image acquired by New Scientist appears to show individual clouds on Pluto. NASA/JHUAPL/SwRI

“Είναι πιθανό να έχουν παρόμοια σύνθεση με την υπόλοιπη ατμόσφαιρα, η οποία σύμφωνα με την επερχόμενη εργασία των ερευνητών, αποτελείται από άζωτο, με ίχνη από μεθάνιο, ακετυλένιο, εθυλένιο και αιθάνιο”, όπως είπε το New Scientist.

Μέχρι να δημοσιευτεί η εργασία και να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες μπορούμε μόνο να θαυμάσουμε τις εκπληκτικές φωτογραφίες αυτού του πλανήτη.

 

Photo credit: A possible cloud is seen to the right in this image. NASA/JHUAPL/SwRI
Previous Article

Μια νέα ματιά στην ανάπτυξη των νέων άστρων

Next Article

Πέντε φοβερές φωτογραφίες του Scott Kelly από τον ένα χρόνο που έμεινε στο διάστημα

Διαβάστε επίσης: