Δημιουργώντας ένα βίντεο 2½ λεπτών, με τίτλο « Είμαστε Γυναίκες, Όχι Αντικείμενα », διευθύντρια διαφήμισης μεγάλου πρακτορείου επιχειρεί να αναδείξει τη σεξιστική οπτική που κυριαρχεί στη διαφήμιση.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

 

Δημιουργώντας ένα βίντεο λεπτών, με τίτλο « Είμαστε Γυναίκες, Όχι Αντικείμενα », η Madonna Badger, διευθύντρια διαφήμισης μεγάλου πρακτορείου επιχειρεί να αναδείξει τη σεξιστική οπτική που κυριαρχεί σε ένα μεγάλο φάσμα διαφημίσεων. Το βίντεο περιλαμβάνει ένα μοντάζ από διαφημίσεις μεγάλων εμπορικών σημάτων, μεταξύ άλλων του ανδρικού αρώματος Tom Ford, που έχουν ως κεντρικό άξονα την υπερ-σεξουαλικοποιήση του γυναικείου σώματος προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Η δημιουργός Μadonna Badger, σε μια προσπάθεια να τιμήσει τα παιδιά της ( έχασε τις τρεις κόρες της, όταν το σπίτι τους στο Κονέκτικατ έπιασε φωτιά ), προσπαθεί να ρίξει φως στο πώς αυτό το είδος της σεξιστικής διαφήμισης είναι επιβλαβές σε νεαρές γυναίκες και μπορεί να υποσκάψει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση τους.

Η Badger δεν είναι η μόνη που προσπαθεί να αλλάξει το πώς οι γυναίκες απεικονίζονται στη διαφήμιση. Τα τελευταία χρόνια, πολλοί διαφημιζόμενοι όπως η Unilever, η Procter & Gamble και η Under Armour δημιούργησαν διαφημίσεις που αναδεικνύουν τη χειραφέτηση των γυναικών.

Το βίντεο έχει σημειώσει ήδη μεγάλη απήχηση.

sexism-female-objectification-advertising-womennotobjects-5

 

sexism-female-objectification-advertising-womennotobjects-3

 

sexism-female-objectification-advertising-womennotobjects-4

 

 

more info : youtube.com, aplus
Previous Article

« Breath », Οι Αμέτρητες Μορφές Της Ανθρώπινης Αναπνοής.

Next Article

« Το ταξίδι της Μαρίας », ένα animation για τον Αυτισμό.

Διαβάστε επίσης: