Οι επιστήμονες θα μπορούν πλέον, να καταλάβουν το φύλο κάποιου μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ένα νέο όπλο στη φαρέτρα τους θα έχουν από ότι φαίνεται οι αστυνομικές αρχές, που θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν περισσότερους εγκληματίες στη συνέχεια, χάρη σε μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Albany. Εξετάζοντας μια σειρά από δακτυλικά αποτυπώματα χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική, οι ερευνητές μπόρεσαν να εντοπίσουν το φύλο τους με ακρίβεια 99 τοις εκατό. Παρά το γεγονός ότι η έρευνα τους είχε μικρο δείγμα, η ομάδα ισχυρίζεται ότι τα ευρήματα τους, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Analytical Chemistry, θα αλλάξουν τον τρόπο που αναλύονται τα αποτυπώματα, και πιστεύουν ότι πιο ουσιαστικές πληροφορίες μπορούν να ληφθούν με το να εξεταστεί το βιοχημικό τους περιεχόμενο παρά το μέγεθος και η δομή τους.

Για παράδειγμα, είναι αποδεδειγμένο ότι ο ιδρώτας ανδρών και γυναικών περιέχει πολύ διαφορετικούς συνδυασμούς και ποσότητες από ορισμένα αμινοξέα. Εκμεταλλευόμενοι αυτό το γεγονός, οι επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα τεχνική για να εξετάσουν τη συγκέντρωση από ορισμένα αμινοξέα στα κατάλοιπα ιδρώτα που αφήνει κάθε αποτύπωμα. Καθώς κάθε ένα από αυτά τα αμινοξέα είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε πολύ υψηλότερες συγκεντρώσεις στον γυναικείο ιδρώτα σε σχέση με τον αντρικό, οι συγγραφείς της έρευνας μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη πληροφορία για να μαντέψουν σωστά το φύλο του ιδιοκτήτη.

Παλαιότερες προσπάθειες για να καθοριστεί το φύλο ενός αποτυπώματος, είχαν επικεντρωθεί στη συγκέντρωση των γραμμών σε ορισμένες περιοχές του αποτυπώματος.Όμως δεν είχαν φτάσει ούτε καν κοντά στο ποσοστό επιτυχίας που είχε η τελευταία έρευνα. Παρά το γεγονός ότι χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά για να τελειοποιηθεί η διαδικασία, ο ένας εκ των συγγραφέων και εγκληματολογικός επιστήμονας Jan Halamek, πιστεύει ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί στο μέλλον να αποκαλύψει ένα πιο ολοκληρωμένο προφίλ ενός ατόμου από το δακτυλικό του αποτύπωμα. “Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα απλό εργαλείο που να μπορεί να καθορίσει άμεσα κατά πόσο ένα άτομο είναι νέο ή μεγαλύτερο, αρσενικό ή θηλυκό αλλά και την εθνικότητα του.” όπως είπε στους New York Times.

Previous Article

Εκπληκτικό video δείχνει την κλίμακα του Σύμπαντος

Next Article

Κουτάβι γεννημένο με δύο πόδια, ξαναπερπατάει με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή

Διαβάστε επίσης: