Βιώνοντας την κοινωνική φοβία μέσα από εικόνες.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η Κοινωνική αγχώδης διαταραχή, που ονομάζεται επίσης και κοινωνική φοβία, είναι η αγχώδης διαταραχή κατά την οποία ένα άτομο έχει μια υπερβολική και παράλογη φοβία με διάφορες κοινωνικές καταστάσεις. Με το φόβο ότι το άτομο κρίνεται και επικρίνεται από τους υπόλοιπους, καθώς και ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Σαν συνέπεια αυτού, το άτομο βιώνει μεγάλο άγχος και έντονη νευρικότητα.

Ένα άτομο με κοινωνική αγχώδη διαταραχή φοβάται ότι θα κάνει λάθη, θα έχει κακή εμφάνιση και ότι θα βρεθεί σε αμηχανία ή ταπείνωση μπροστά σε άλλους. Ο φόβος μπορεί να επιδεινωθεί από την έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων ή εμπειρίας σε κοινωνικές καταστάσεις.

Στις παρακάτω εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο collegehumor , φαίνεται η εμπειρία που βιώνει το άτομο με την παραπάνω διαταραχή. Στο αριστερό μέρος της κάθε εικόνας είναι η αντικειμενική κατάσταση και στο δεξί, η υποκειμενική κατάσταση του ανθρώπου με κοινωνική φοβία.

 

Ρωτώντας η υπάλληλος αν χρειάζεται κάτι άλλο, το άτομο νομίζει ότι κοροϊδεύεται και αναρωτιέται αν έχει παραγγείλει το σωστό φαγητό.

 

fewefwgw

 

Χτυπώντας το τηλέφωνο στην εργασία, κάνει πολύ αρνητικές σκέψεις ότι κάτι κακό συνέβη στο σπίτι προκαλώντας φυσικά πολύ έντονo άγχος.

 

download (1)

 

Η είσοδος σε κάποιο κλειστό χώρο, μοιάζει πραγματικά σαν κόλαση.

 

download (1)

Πηγαίνοντας στο πάρτη, δεν διασκεδάζει καθώς θεωρεί ότι τον κρίνουν.

 

download (1)

 

Κατά τη συνάντηση με κάποιο γνώριμο πρόσωπο, αγχώνεται ότι θα περάσει ένα τεστ δεξιοτήτων.

 

download (1)

 

…Και φυσικά όπως και με τις περισσότερες αγχώδεις διαταραχές (κρίση πανικού κλπ), το σπίτι είναι το μόνο ασφαλές.

 

445454

Previous Article

Οι κοινωνικές αλλαγές μέσα από εύστοχα σκίτσα

Next Article

Οι Γυναίκες των SS

Διαβάστε επίσης: