Η NASA σχεδιάζει ανθρωπόμορφα ρομπότ για αποστολή στον Άρη

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Μετά από μια “ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία επιλογής“, η NASA διάλεξε το Τεχνολογικό ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) και το πανεπιστήμιο Northeastern για τη δημιουργία ενός ρομπότ R5 “Valkyrie” , μαζί με 250.000$ το χρόνο και βοήθεια από την ομάδα τεχνικής της υποστήριξης.

Προφανώς υπάρχουν πάρα πολλά εμπόδια για να ξεπεραστούν όταν πρόκειται για ρομποτική στο διάστημα, από τις φυσικές δυνατότητες τέτοιων ρομπότ, μέχρι και το λειτουργικό τους και την ευφυΐα τους. Η NASA ελπίζει ότι οι ομάδες των δύο αυτών πανεπιστημίων θα παρέχουν την έρευνα και την ανάπτυξη λογισμικού που χρειάζεται για να στείλουμε αυτά τα ρομπότ μέχρι και τον Άρη. Μετά από δύο χρόνια τα πανεπιστήμια θα παρουσιάσουν την πρόοδο τους στην NASA.

Άν όλα πάνε κατ’ ευχήν, τα R5 Valkyries δεν θα είναι στην πραγματικότητα τα πρώτα ανθρωπόμορφα ρομπότ στο διάστημα. Τα “Robonaut“και “Robonaut 2“, βρίσκονται στον διεθνή διαστημικό σταθμό από το 2011. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά πιθανό κάποιες παραλλαγές του πρωτότυπου R5 Valkyrie να είναι τα πρώτα ανθρωπόμορφα ρομπότ στον Άρη.

Το μακροπρόθεσμο πλάνο είναι να γίνουν τα ρομπότ σημαντικό γρανάζι για τις διαστημικές αποστολές της NASA, πιθανότατα ταξιδεύοντας μαζί με αστροναύτες μέχρι τον Άρη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι στο μέλλον τα ρομπότ αυτά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προκαταρκτικές δουλειές σε αποστολές πριν αναλάβουν οι άνθρωποι ή ακόμα και να βοηθήσουν τους αστροναύτες στις αποστολές τους.

“Οι τεχνολογικές ανακαλύψεις στην ρομποτική, συμπεριλαμβανομένης και της συνεργασίας ανθρώπων και ρομπότ, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για να αναπτύξουμε τις δυνατότητες που χρειαζόμαστε για το ταξίδι μας στον Άρη”, είπε ο Steve Jurczyk, διευθυντής συνεργατών στο Space Technology Mission Directorate (STMD). “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με αυτές τις ομάδες έρευνας των πανεπιστημίων που θέλουν να βοηθήσουν την NASA με αυτό το μεγάλο βήμα ανάπτυξης της ρομποτικής τεχνολογίας.”

Previous Article

Κουτάβι γεννημένο με δύο πόδια, ξαναπερπατάει με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή

Next Article

Δορυφόρος της Ευρωπαϊκής υπηρεσίας διαστήματος θα μετράει τη φωτοσύνθεση των φυτών

Διαβάστε επίσης: