8 νέα πλάσματα, που ανακαλύφθηκαν σε βαθείς ωκεανούς.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Με πολλούς τρόπους η βαθιά θάλασσα είναι το τελευταίο μεγάλο ανεξερεύνητο σύνορο στη Γη. Μακριά κάτω από το φως του ήλιου, προς τα κάτω και στα πιο σκοτεινά βάθη, υπάρχει μια γενναιοδωρία από μυστηριώδη πλάσματα. Κατά τα τελευταία 10 χρόνια μόνο, και χάρη στους περιπετειώδεις ερευνητές της Απογραφής της Θαλάσσιας Ζωής, χιλιάδες άγνωστα είδη έχουν τραβηχτεί από τα βάθη των ωκεανών. Σας παρουσιάζουμε τις οχτώ πιο παράξενες ανακαλύψεις της βαθιάς θάλασσας

 

  1. Yeti crab

Yeti crab

Αυτό το τριχωτό καβούρι είναι τόσο ασυνήθιστο που μια ολόκληρη νέα οικογένεια ζώων πρέπει να δημιουργηθεί για να το κατατάξει. Η επίσημη ονομασία του είναι Kiwa hirsuta, ακόμα και μετά από ένα χρόνο μελέτης επιστημόνων, λένε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθουν γι αυτό το ζώο. Οι “τριχωτoτανάλιες” που δίνουν στο καβούρι το ψευδώνυμο του περιέχουν νηματοειδή βακτήρια, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει το πλάσμα για να αποτοξινώσει δηλητηριώδη ανόργανα άλατα από το νερό που εκπέμπονται από τις υδροθερμικές αναβλύσεις όπου ζει.

  1. Neocyema

NeocyemaPhoto: David Shale/coml.org

Βρέθηκαν σε βάθη μεταξύ 2.000 και 2.500 μέτρων, αυτό το παράξενο, επίμηκες πορτοκαλί ζώο έχει αναγνωριστεί ως ένα neocyema, ένα από τα πέντε δείγματα που έπιασαν ποτέ. Είναι το μόνο που βρίσκεται κατά μήκος του Ατλαντικού ωκεανού.

  1. Transparent sea cucumber

Transparent Sea Cucumber

Οι ερευνητές με την Απογραφή της Θαλάσσιας Ζωής ανακάλυψαν αυτό το περίεργο διαφανές «αγγούρι» της θάλασσας σε βάθος 2.750 μέτρων. Σερνόταν προς τα εμπρός με πολλά πλοκάμια με ταχύτητα περίπου 2 εκατοστά ανά λεπτό, ενώ βρέθηκαν τρίμματα πλούσια σε ιζήματα στο στόμα της.

4.   Dumbo octopi

Dumbo Octopi

Η Απογραφή της Θαλάσσιας Ζωής έχει καταγράψει τουλάχιστον εννέα είδη σπάνιων, πρωτόγονων, ζελατινωειδών “Dumbo” χταποδιών που ζουν στα βάθη των ωκεανών, συμπεριλαμβανομένης αυτής (Grimpoteuthis sp.), Είναι πιθανό νέο είδος για την επιστήμη. Τα Dumbos αιωρούνται μέσα στο σκοτάδι με τα πλοκάμια τους και μπορούν να αναπτυχθούν μέχρι έξι πόδια.

 

5.   Golden copepod

Golden Copepod

Αυτό το παράξενο, μικρό πλάσμα είναι ένα μικρό καρκινοειδές που συλλέγεται από την Άβυσσο του Ατλαντικού.

 

6.   Blind Lobster

Blind Lobster

Αυτός ο τυφλός αστακός έχει μακριά, παράξενα νύχια και ανήκει στο γένος Thaumastochelopsis μια σπάνια, ομάδα που στο παρελθόν αντιπροσωπεύεται από μόνο τέσσερα δείγματα. Αυτό συλλέχθηκε με την Απογραφή της Θαλάσσιας Ζωής σε βάθος περίπου 300 μέτρων και είναι μόνο το τρίτο είδος από το γένος της που έχει ανακαλυφθεί ποτέ.

7.    Benthic comb jelly 

Benthic Comb Jelly

Αυτό το νέο είδος (Abyssobenthic ctenophore), βρέθηκε σε ένα εντυπωσιακό βάθος των 7217 μέτρων εντός της τάφρου Ryukyu στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας. Πριν από την ανακάλυψή του, οι περισσότεροι επιστήμονες δεν πίστευαν ότι ήταν δυνατό να βρουν παρόμοια μορφή ζωής σε αυτό το βάθος.

8.  Ghost shrimp

Ghost shrimp

Αυτό το νέο και ασυνήθιστο αρθρόποδο ανακαλύφθηκε σε βάθος 1.324 μέτρων από ερευνητές. Ονομάστηκε γαρίδα φάντασμα λόγω του χρώματος και του βάθους που κατοικεί.

Previous Article

Εγκαταλείποντας την πόλη και επιστροφή στην φύση με το σκύλο του

Next Article

Το μαγικό βόρειο Σέλας

Διαβάστε επίσης: