Βραβευμένες φωτογραφίες ζωντανεύουν τον μικροσκοπικό κόσμο

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Εδώ και 41 χρόνια, φωτογράφοι επιδεικνύουν τις καλύτερές τους φωτογραφίες που τράβηξαν κάτω από το μικροσκόπιο στον διαγωνισμό Nikon Small World Photomicrography Competition. Πριν από δύο εβδομάδες η Nikon ανακοίνωσε τους φετινούς νικητές.

 

1.

1_Grimm_28281_1

O πρώην μελισσοκόμος και Αυστραλός καθηγητής λυκείου Ralph Grimm κέρδισε το πρώτο βραβείο με αυτήν την φωτογραφία που απεικονίζει το μάτι μιας μέλισσας.

Η εκπληκτική φωτογραφία αποκαλύπτει με μεγάλη λεπτομέρεια το μάτι μιας μέλισσας, καλυμμένο με γύρη από πικραλίδα και μεγενθυμένο 120x. Αυτή η φωτογραφία και 87 άλλες που επιλέχθηκαν από τους κριτές για τον διαγωνισμό, μας βοηθάνε να δούμε ένα κρυμμένο κόσμο με διαφορετικό τρόπο κάθε χρονιά. Παρακάτω ρίχνουμε μια ματιά στους υπόλοιπους νικητές και στις πιο ωραίες φωτογραφίες.

2.

1b_Kirby

Ο Richard Kirby του Marine Biological Association του Plymouth στο Ηνωμένο Βασίλειο τράβηξε αυτήν την πλαγκτονική κάμπια από ένα σκουλήκι horseshoe (phoronid) μεγενθυμένη 450x. Η φωτογραφία κέρδισε την 19η θέση.

3.

2_MouseColonhumanmicrobiota

Οι Kristen Earle, Gabriel Billings, KC Huang και Justin Sonnenburg της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Stanford πήραν την δεύτερη θέση με αυτή τη φωτογραφία του εντέρου ενός ποντικιού που του είχαν δοθεί ανθρώπινα μικρόβια, σε μεγένθυση 63x.

4.

2b_PrunetB

Ο Nathanael Prunet του πανεπιστημίου Caltech αποκαλεί τον εαυτό του Αγρότη μικροσκοπικής, και κέρδισε την 9η θέση με αυτήν την φωτογραφία νεαρών μπουμπουκιών του φυτού Arabidopsis, σε μεγένθυνση 40x

5.

3_NSWSiwanowicz

Η 3η θέση απονεμήθηκε στον Igor Siwanowicz του Ιατρικού ιδρύματος Hughes. Αυτό το τρομακτικό πλάσμα, που ονομάζεται καμπυλωτό bladderwort, είναι ένα σαρκοβόρο φυτό του γλυκού νερού σε μεγέθυνση 100x.

6.

3B_NSWKrebs

O φωτογράφος Charles Krebs, από την Ουάσιγκτον συνέλαβε αυτή την εικόνα ταίσματος μικροοργανισμών, με μεγέθυνση 50x. Η φωτογραφία του τοποθετείται στη 16η θέση.

7.

4_MammaryB

Η φωτογραφία αυτή πήρε την 4η θέση και απεικονίζει την καλλιέργεια ανθρώπινων μαστικών κυττάρων και ανήκουν στους Daniel H. Miller και Ethan Σ Sokol, του Ινστιτούτου Whitehead Ιατροβιολογικών Ερευνών στο MIT.

8.

4b_MaitlandPapyrus

Ειναι σαν παράξενα πρόσωπα, αλλά δείχνουν αγγειακές δέσμες παπύρου, που φωτογραφήθηκαν από τον David Maitland, του Feltwell,  στο Ηνωμένο Βασίλειο, με μεγέθυνση 200x. Ο Maitland ειδικεύεται στη μακρο και μικροφωτογραφία.

9.

5_GlioblastomaB

Μια αξιοσημείωτη ζωντανή εικόνα του αγγειακού συστήματος από εγκέφαλο ποντικού αποκαλύπτει γλοιοβλάστωμα, ένας ταχέως αναπτυσσόμενος όγκου, με πράσινο χρώμα. Ανήκει στους Giorgio Seano και Rakesh Jain Κ της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και τον Steele Edwin L. Κέρδισε την πέμπτη θέση.

10.

5b_StarfishB

Στην έβδομη θέση, ο Evan Darling του Memorial Sloan Kettering Cancer Center στη Νέα Υόρκη, φωτογράφισε το κάτω μέρος αυτού της μικροσκοπικού Αστερία σε μεγέθυνση 10x.

 

Μπορείτε να δείτε και τις 88 φωτογραφίες όλων των νικητών πατώντας εδώ.

 

Previous Article

Οι Δέκα τελευταίοι πίνακες καλλιτεχνών πριν αυτοκτόνησουν (part 2)

Next Article

Οι Δέκα τελευταίοι πίνακες καλλιτεχνών πριν αυτοκτόνησουν (part 1)

Διαβάστε επίσης: