Τα 10 φαγητά που αποβάλλουν τη νικοτίνη από το σώμα μας

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η νικοτίνη είναι η χημική ουσία που κάνει τη διακοπή του καπνίσματος πάρα πολύ δύσκολη. Είναι μία από τις πιο γνωστές εθιστικές χημικές ουσίες και επηρεάζει μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού . Η νικοτίνη είναι ένα διεγερτικό που μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες σε όλο τον οργανισμό του ανθρώπου. Το φυτό του καπνού παράγει νικοτίνη που μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος και ως εκ τούτου και τις πιθανότητες για καρδιαγγειακά προβλήματα.

Παρά τις απαγορεύσεις του καπνίσματος, τις προειδοποιήσεις για την υγεία και τις έρευνες των επιστημόνων για να αποδείξουν πόσο επιβλαβής μπορεί να είναι η νικοτίνη, οι άνθρωποι εξακολουθούν να επιλέγουν να καπνίζουν. Κάποιος μπορεί επίσης να μασάει καπνό, να καπνίζει πίπα, να κάνει ηλεκτρονικό τσιγάρο, τα οποία είναι λιγότερο επιβλαβή αλλά εξακολουθούν να περιέχουν νικοτίνη.

Εάν καπνίζετε, είναι δυνατόν να ξεπλύνετε τη νικοτίνη από το σώμα σας με την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων. Διαβάστε παρακάτω τα 10 πιο σημαντικά τρόφιμα.

 

  1. Μπρόκολο

 

nicotine

 

Το μπρόκολο περιέχει υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Β5 και C. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση πολλών σημαντικών διεργασιών στο σώμα σας. Τρώγοντας μπρόκολο αναπληρώνετε τη βιταμίνη C και κρατάτε το μεταβολισμό σας σε υψηλό επίπεδο προστατεύοντας τους πνεύμονες σας από τις τοξίνες. Το μπρόκολο περιέχει το γονίδιο NRF2 που προστατεύει τους πνεύμονες και τα κύτταρα από επιθέσεις.

 

 

 

2. Πορτοκάλι

nicotine

 

Τα Πορτοκάλια είναι από τα πιο ισχυρά βιταμινούχα εσπεριδοειδή. Η νικοτίνη προκαλεί ένταση στο σώμα και μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C. Η κατανάλωση πορτοκαλιών αναπληρώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C και μπορεί επίσης να μειώσει την πίεση και το άγχος που προκαλείται από την έλλειψη νικοτίνης

 

 

 

3. Σπανάκι

nicotine

 

Το Σπανάκι περιέχει φολικό οξύ ή αλλιώς βιταμίνη Β9 που είναι γνωστή για την απομάκρυνση της νικοτίνης από το σώμα. Η νικοτίνη μπορεί να ταράξει την λειτουργία του ύπνου και οι καπνιστές υποφέρουν συχνά από αϋπνίες λόγω της νικοτίνης. Το φολικό οξύ είναι απαραίτητο να λαμβάνεται κατά την προσπάθεια διακοπής, καθώς παίζει ζωτικό ρόλο στην ψυχική και συναισθηματική ευεξία.

 

 

 

4. Πιπερόριζα

nicotine

Το Τζίντζερ (πιπερόριζα) μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από πολλά ανεπιθύμητα συμπτώματα που προκαλούνται από το κάπνισμα και τη νικοτίνη. Για τα πλήρη αποτελέσματα θα πρέπει να καταναλωθεί ωμή πιπερόριζα για την ανακούφιση της στέρησης νικοτίνης και τη μείωση των τοξινών στο αίμα σας. Ο καλύτερος τρόπος για να αποβάλλετε τη νικοτίνη έξω από το σώμα σας είναι να σταματήσετε το κάπνισμα και το τζίντζερ μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό.

 

 

5. Κράνμπερι

nicotine

Το οξύ στα cranberries βοηθά στην αποβολή της νικοτίνης από το αίμα σας πιο γρήγορα από ό, τι θα γινόταν κανονικά. Η νικοτίνη αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, οπότε κόβοντας το κάπνισμα και τρώγοντας cranberries βοηθάτε τον οργανισμό σας στην αποτοξίνωση.

 

 

 

 

6. Λεμόνι

nicotine

Τα Λεμόνια είναι ένα άλλο ισχυρό όπλο  για την καταπολέμηση της νικοτίνης. Η νικοτίνη παραμένει στο σύστημά σας για έως και 3 ημέρες. Η ίδια καταστρέφει τα κύτταρα του δέρματος και τους πόρους. Τα λεμόνια περιέχουν κιτρικό οξύ και βιταμίνη C που αποκαθιστούν τις παραπάνω βλάβες.

 

 

 

 

7. Καρότο

nicotine

Η Μείωση των βιταμινών Α και C είναι κανόνας σε έναν καπνιστή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ζημιά των νευρικών κυττάρων, την κυκλοφορία και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Ενισχύστε το σώμα σας με την τακτική κατανάλωση των καρότων για την ανασύσταση των βιταμινών Α, C και Κ ενισχύοντας έτσι τις φυσικές άμυνες του οργανισμού σας.

 

 

 

 

8. Ρόδι

nicotine

Το κάπνισμα αυξάνει τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος και μειώνει τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα σας. Για να εξουδετερώσετε αυτά τα συμπτώματα η κατανάλωση ροδιών βελτιώνουν την κυκλοφορία σας, και μπορούν επίσης να βοηθήσουν το σώμα σας να παράγει περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια.

 

 

 

 

9. Σιτάρι

nicotine

 

 

Το κάπνισμα μπορεί να μειώσει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων σας. Το σιτάρι περιέχει τη βιταμίνη Ε, που βοηθά στην παραπάνω δυσλειτουργία και βελτιώνει αισθητά την κυκλοφορία του αίματος.

 

 

 

10. Λάχανο

nicotine

 

Περιέχει αντιοξειδωτικά, απαραίτητα για την καταπολέμηση της χημικής ουσίας που ονομάζεται νικοτίνη.

Previous Article

Το ζευγάρι που έχτισε, το δικό του πλωτό σπίτι

Next Article

Σκυλάκι, έχασε και τα 4 πόδια του σε σφαγείο ζωων στην Κορέα, αλλά τελικά σώθηκε.

Διαβάστε επίσης: