Παιδιά Διαβάζουν Σε Σκύλους Που Ζουν Σε Καταφύγιο.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
 

Στο Missouri των ΗΠΑ, μια καινοτόμος νέα ιδέα, που ονομάζεται « Πρόγραμμα Ανάγνωσης στους Φιλαράκους των Καταφυγίων », προετοιμάζει τους φοβισμένους σκύλους για τη ζωή σε ένα κανονικό σπίτι.

Η ιδέα είναι απλή: Μετά την ολοκλήρωση ενός προγράμματος κατάρτισης 10 ωρών, παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών κάθονται μπροστά από το κλουβί ενός φοβισμένου σκύλου και διαβάζουν ένα βιβλίο. Οι νεαροί εθελοντές έχουν εκπαιδευτεί προηγουμένως, ώστε να αναγνωρίζουν τη γλώσσα του σώματος του σκύλου.

 

kids-read-shelter-dogs-human-society-of-missouri-3

« Θελήσαμε να βοηθήσουμε τους ντροπαλός και φοβισμένους σκύλους μας χωρίς να  επιβάλουμε την φυσική αλληλεπίδραση μαζί τους » αναφέρει ο διευθυντής του προγράμματος Jo Klepacki. «Ιδανικά ο ντροπαλός και φοβισμένος σκύλος θα προσεγγίσει και θα δείξει ενδιαφέρον. Τότε, το παιδί ενισχύει τη συμπεριφορά του πετώντας του μια λιχουδιά », συμπληρώνει. «Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα τα Χριστούγεννα κα ήδη  η ανταπόκριση που έχουμε δει σε αυτά τα σκυλιά είναι απίστευτη ».

kids-read-shelter-dogs-human-society-of-missouri-8
Αν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι χωρίς αμφιβολία ευεργετικό για τα ζώα, τα παιδιά κερδίζουν επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Πρόκειται για μια ειρηνική, ήσυχη άσκηση που καλλιεργεί την ενσυναίσθηση των παιδιών. « Ενθαρρύνει τα παιδιά να δούν τα πράγματα από τη σκοπιά των ζώων. Αυτό τα βοηθά να συνδεθούν καλύτερα με τα ζώα και τους ανθρώπους στη ζωή τους ».

kids-read-shelter-dogs-human-society-of-missouri-2

 

 

[ Πηγή ]Previous Article

Η Θέση Του Θύματος Είναι Δική Μου!

Next Article

Κατασκευάζοντας Μικροσκοπικά Σπίτια, Αλλάζει Τις Ζωές Των Αστέγων.

Διαβάστε επίσης: