Κουτάβι γεννημένο με δύο πόδια, ξαναπερπατάει με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Με την βοήθεια των τρισδιάστατων εκτυπωτών αυτό το πολύ τυχερό κουταβάκι μπορεί και πάλι να περπατήσει.

Το κουταβάκι, που ονομάζεται Tumbles, μεταφέρθηκε στο καταφύγιο Friends of the Shelter Dogs του Οχάιο των ΗΠΑ, όταν ήταν δύο εβδομάδων. Το μικρόσωμο αυτό τεριέ που ζυγίζει μόλις 700 γραμμάρια, γεννήθηκε χωρίς τα δύο μπροστινά του πόδια. Η αναπηρία του αυτή δεν του επέτρεπε να διεκδικήσει γάλα από τη μητέρα του, οπότε το προσωπικό του καταφύγιου έπρεπε να του παρέχει ιδιαίτερη φροντίδα και να το ταϊζει στο στόμα με μπιμπερό.

Ένα ζευγάρι είδε την φωτογραφία του κουταβιού στη σελίδα του καταφυγίου στο διαδίκτυο και ευαισθητοποιήθηκε για να το βοηθήσει. Αφού δημιούργησαν ένα σχέδιο για ένα είδος μικρής αναπηρικής καρέκλας ήρθαν σε συνεννόηση με το Ohio University Innovation Center για να ζητήσουν τη βοήθεια τους και τον τρισδιάστατο εκτυπωτή τους για να δημιουργήσουν την εν λόγω συσκευή.

Ο Joe Jolick, διευθυντής του ιδρύματος, εξήγησε ότι ο εκτυπωτής χρειάστηκε 14 ώρες για να κατασκευάσει το καροτσάκι.

Σε δήλωσή του είπε ” Όλοι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Ο κύριος στόχος μας ήταν να σηκώσουμε το κουταβάκι από το έδαφος και να του δώσουμε τα εφόδια για να κινείται αυτόνομα.Τώρα το μόνο που μένει είναι να το συνηθίσει.”

Όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω το κουταβάκι ακόμα ζορίζεται να συνηθίσει το πως να κινείται με το καροτσάκι. Παρ’ όλα αυτα το προσωπικό του καταφύγιου είναι αισιόδοξο ότι τελικά θα τα καταφέρει.

https://www.facebook.com/crystal.richmond.7/videos/1056896571008587/

Previous Article

Οι επιστήμονες θα μπορούν πλέον, να καταλάβουν το φύλο κάποιου μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων

Next Article

Η NASA σχεδιάζει ανθρωπόμορφα ρομπότ για αποστολή στον Άρη

Διαβάστε επίσης: