Η « Επιλογή » του Φονικού Όπλου στη Διάπραξη Ανθρωποκτονιών Παγκοσμίως, μέσα από ένα γράφημα του Γραφείου Ηνωμένων Εθνών.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το γεγονός ότι τα πυροβόλα όπλα κατέχουν την πρώτη θέση ως μέσο διάπραξης ανθρωποκτονιών παγκοσμίως, ίσως να μην προκαλεί μεγάλη έκπληξη

Σύμφωνα όμως με μελέτη του Γραφείου Ηνωμένων Εθνών πάνω στα ναρκωτικά και το έγκλημα, σχετικά με τις ανθρωποκτονίες, η επιλογή του φονικού όπλου ποικίλει ανά περιοχή. Στην πραγματικότητα, τα πυροβόλα όπλα, κατέχουν την πρώτη θέση σε μία μόνο από τις πέντε ηπείρους του κόσμου.

Η ήπειρος αυτή – δεν είναι άλλη – από την Αμερική, με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ που αποτελούν τον παγκόσμιο ηγέτη στη κατοχή όπλων με 112.6  όπλα ανά 100 κατοίκουςΗ επόμενη πλησιέστερη χώρα είναι η Υεμένη, με 54.8 όπλα ανά 100 κατοίκους. 

Η Μελέτη του ΟΗΕ προσθέτει ορισμένα στοιχεία που υποδεικνύουν μια αιτιακή σχέση μεταξύ της διαθεσιμότητας πυροβόλων όπλων και του ποσοστού ανθρωποκτονιών στην Αμερική, αλλά δεν είναι απολύτως πειστικά. Ωστόσο, το παραπάνω γράφημα χρωματίζει μια εντυπωσιακά, αποκρουστική εικόνα των ανθρωποκτονιών που τελούνται με πυροβόλα όπλα στην Αμερική.

Ενώ καμία άλλη περιοχή στον κόσμο δεν φαίνεται να προσεγγίζει την ομοιογένεια ως προς την επιλογή φονικού όπλου που παρατηρείται στην Αμερική, είναι σαφές ότι τα αιχμηρά αντικείμενα είναι δυσανάλογα δημοφιλή στην Ωκεανία, ενώ « άλλοι τρόποι » διάπραξης ανθρωποκτονιών (συμπεριλαμβανομένων δηλητηρίου και στραγγαλισμού) είναι δυσανάλογα δημοφιλής στην Ευρώπη.

 

Deadliest Weapons Infographic

Για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, μπορείτε να διαβάσετε τη πλήρη έρευνα εδώ.

Previous Article

Η Αρχαία Παλμύρα Πριν και Μετά την Επέλαση Του ISIS.

Next Article

« Γιατί Χοροπηδώ : Ένα Αγόρι Σπάει Τη Σιωπή Του Αυτισμού », Απόσπασμα.

Διαβάστε επίσης: