Η εξέλιξη των γλωσσών (video)

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Bonjour! Namastē! Hyālō! Σε όποια γλώσσα και αν χαιρετάει κανείς, αξίζει να μάθει ότι παραπάνω από 400 Ινδο-Ευρωπαϊκές γλώσσες πιθανότατα προήλθαν από μία συγκεκριμένη γλώσσα που ομιλούνταν στην αρχαία Ανατολία, δηλαδή στη σημερινή Τουρκία. Οι Ινδο-Ευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα υποσύνολο περίπου 400 διαφορετικών γλωσσών που περιλαμβάνουν τα Ισπανικά, τα Γερμανικά, τα Ινδικά, τα Πορτογαλικα και άλλες.

Το παρακάτω animation video του καναλιού Business Insider Science, δείχνει πως διαδόθηκαν οι σημερινές γλώσσες από την περιοχή της σημερινής Τουρκίας σε Ευρώπη και Ασία μέσω της ανάπτυξης της γεωργίας και πως εν τέλει εξελίχθηκαν στις γλώσσες που ακούμε σήμερα.

Μία έρευνα του 2012 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science , από τον εξελικτικό βιολόγο Quentin Atkinson του πανεπιστημίου του Auckland, αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία του βίντεο. Χρησιμοποιώντας τις ίδιες υπολογιστικές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι γενετικοί επιστήμονες για να μελετήσουν τα ξεσπάσματα επιδημιών, ο Atkinson χαρτογράφησε την πιθανή ρίζα των σημερινών μοντέρνων Ινδο-Ευρωπαϊκών γλωσσών και εξήγησε πως εξαπλώθηκαν στη συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο.

Παρακάτω σας παραθέτουμε το άκρως διαφωτιστικό αυτό βίντεο:

 

Previous Article

Το αλκοόλ και η αγάπη έχουν σχεδόν την ίδια επίδραση στον εγκέφαλο

Next Article

Ο ψυχεδελικός Πλούτωνας

Διαβάστε επίσης: