Η Αρχαία Παλμύρα Πριν και Μετά την Επέλαση Του ISIS.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Την ανακατάληψη της Παλμύρας, της μυθικής πόλης των Φοινίκων, κατάφερε πρόσφατα ο Συριακός στρατός, ένα χρόνο σχεδόν μετά την εισβολή του ISIS τον Μάιο του 2015.

Η καταστροφική δράση των μαχητών του Ισλαμικού κράτους , με τη λεηλασία μνημείων τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προκάλεσε το διεθνή αποτροπιασμό.

Ο φωτογράφος του πρακτορείου ειδήσεων AFP,  Joseph Eid, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες των μνημείων ακριβώς δύο χρόνια πριν, δημοσίευσε ένα φωτορεπορτάζ στο οποίο αποτυπώνονται οι θηριωδίες της επέλασης των Τζιχαντιστών.

« Φυσικά ο ναός του Βάαλ δε θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος », δηλώνει ο διευθυντής Αρχαιοτήτων της Συρίας, Mamoun Abdulkarim. « Σύμφωνα με τους ειδικούς μας, εμείς σίγουρα θα είμαστε σε θέση να αποκαταστήσουμε το ένα τρίτο των κατεστροφών, ή ίσως ακόμη περισσότερο εφόσον πραγματοποιηθούν πρόσθετες μελέτες με τη βοήθεια της UNESCO Καλώ τους αρχαιολόγους και τους εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο να έρθουν να συνεργαστούν μαζί μας, γιατί αυτή η περιοχή είναι μέρος της κληρονομιάς όλης της ανθρωπότητας ».

 

O Ναός του Βάαλ πριν και μετά την καταστροφή από τον ISIS τον Αύγουστο του 2015.

 

 

Το « Arc du Triomphe » ( αψίδα του Θριάμβου ).
Ο Ναός του Βάαλ χρονολογείται από το 32 μ.Χ.

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-11

Ερείπια ενός αγάλματος στο Μουσείο της Παλμύρα.

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-115

Αφαίρεση γλυπτών από το εσωτερικό του μουσείου.

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-114

before-after-isis-destroyed-monuments-palmyra-16

 

Images©Joseph Eid
Previous Article

Τέσσερις Από Τις Χειρότερες Φυλακές Στον Κόσμο.

Next Article

Η « Επιλογή » του Φονικού Όπλου στη Διάπραξη Ανθρωποκτονιών Παγκοσμίως, μέσα από ένα γράφημα του Γραφείου Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε επίσης: