Εμπνευσμένα Γλυπτά και Αγάλματα από όλο τον κόσμο.

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Expansion, New York, USA

Οι ακτίνες του φωτός που διέρχονται μέσω των ρωγμών σε αυτό το όμορφο πέτρινο άγαλμα, δημιουργούν την εικόνα της ελευθερίας και της δημιουργικότητας σε αυτή τη γυναίκα που βρίσκει την εσωτερική γαλήνη.

creative statues

 

The Shoes On The Danube Bank, Budapest, Hungary

Ένα μνημείο για τους Εβραίους που αναγκάστηκαν να βγάλουν τα παπούτσια τους, πριν εκτελεστούν από τη φασιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

creative statues

 

Break Through From Your Mold, Philadelphia, Pennsylvania, USA

Μια υπέροχη απεικόνιση της πανανθρώπινης ανάγκης για απελευθέρωση από αυτό που μας κρατά στάσιμους.

creative statues

 

Nelson Mandela, South Africa

Ένα εκπληκτικό γλυπτό για τον Nelson Mandela, στο οποίο αποτυπώνεται μοναδικά η ηρεμία που περιέβαλλε μία από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της ιστορίας.

creative statues

Les Voyageurs, Marseilles, France

Μια εμπνευσμένη απεικόνιση του πως η σύγχρονη κοινωνία σκοτώνει την ολότητα του ατόμου.

creative statues

 

Mihai Eminescu, Onesti, Romania

Ψηφισμένο πολλάκις ως ένα από τα πιο θεαματικά αγάλματα του κόσμου, το άγαλμα προς τιμήν του Ρουμάνου, αναγνωρισμένου ποιητή Mihai Eminescue, είναι ένας εκστατικός συνδυασμός τέχνης και φύσης.

creative statues

 

The Knotted Gun, Turtle Bay, New York, USA

Ένα γλυπτό υπέρ της ειρήνης, που σχεδίασε ο Σουηδός καλλιτέχνης Carl Fredrik Reuterswärd στα τέλη του 1980, εμπνεόμενος από τον θάνατο του φίλου του John Lennon. Δόθηκε στον ΟΗΕ  από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου το 1988.

creative statues

Man Hanging Out, Prague, Czech Republic

Σε αυτό το ιδιαίτερο γλυπτό στην παλιά πόλη της Πράγας, που δημιουργήθηκε από τον Cerny (1996), οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν τον ψυχαναλυτή Σίγκμουντ Φρόιντ να κρέμεται με το ένα χέρι από έναν πόλο ψηλά πάνω από το έδαφος. Ο Cerny δημιούργησε αυτό το γλυπτό ως απάντηση στο ερώτημα ποιος θα είναι ο ρόλος της διανόησης στη νέα χιλιετία, καθώς σύμφωνα με τον δημιουργό ”ο Freud ως ο ιδρυτής της ψυχανάλυσης υπήρξε το πνευματικό πρόσωπο του 20ου αιώνα”.

creative statues

 

Sinking Building Outside State Library, Melbourne, Australia

Φιλοτεχνημένο από τον Ολλανδικής καταγωγής Petrus Spronk, αυτό το εξαιρετικής έμπνευσης γλυπτό σε κάνει να αναρωτιέσαι αν η βιβλιοθήκη βυθίζεται ή ”αναγεννάται” από τα βάθη.

creative statues

 

People Of The River, Singapore

Σε ένα από τα πιο ”δημιουργικά” γλυπτά που έχουν γίνει ποτέ,  απεικονίζεται η χαρά των παιδιών καθώς βουτούν στο ποτάμι. Παρατηρώντας το συνειδητοποιεί κανείς εύκολα την έμφαση που δόθηκε στην λεπτομέρεια κατά την δημιουργία.

creative statues

Photo Credits: Mustangs of Los Colinas, Anastasia Tank Ava Hirschsohn Nikodem Nijaki,Julija K.,  Panoramio, Iq.It , Peter ClaytonGaartu Live JournalWorld of Gorddailyphotostream.blogspot.commarcocianfanelli.companoramio.comBruno CatalanoAlf Gillman,  Sanchez HerreroLukas Jaborka,  www.onestiul.roIonut Naidin,Patche99zCivic Arts ProjectAndrew MilliganGeoffdeburca, artmoscow.wordpress.com  Creative Sculptures

 

 

 

 

 

 

Previous Article

Ψυχή φευγάτη (Federico Garcia Lorca)

Next Article

Σκηνοθέτες που αποκήρυξαν τις ταινίες τους.

Διαβάστε επίσης: